Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Luka Dončić, košarkaš Dalasa, ne prestaje da privlači pažnju američkih medija posle odličnih partija u dresu ekipe iz Teksasa.

Slovenački košarkaš je u četvrtoj utakmici plej-of serije sa LA Klipersima pogodio trojku uz zvuk sirene za pobedu Maveriksa (135:132), u partiji u kojoj je zabeležio tripl-dabl.

PROČITAJTE JOŠ:

Dončić je bio gost emisije „Inside the NBA“, čiji je domaćin zvezda Šakil O’Nil.

PROČITAJTE JOŠ: Amerika ne zna za Evropu i zato joj se „događa“ jedan Luka

Nekadašnji as LA Lejkersa i Majamija je pitao Luku da li je to što je imao iskustvo igranja u Evropi, na terenima gde je publika veoma bučna, učinilo da bude čovek odluke u NBA mečevima.

„Istina je da u Evropi imate zaista žestoku publiku, posebno u Srbiji, Grškoj i Turskoj. Tu jedva da čujete i timskog kolegu jer je toliko bučno. Morate da verujete onom do sebe, treneru, morate da se zajednički borite u toj atmosferi, da, mnogo sam naučio odatle“, priznao je Luka.

Ponedeljak je bio dan kada su se mnogi setili legendarnog Kobija Brajanta koji je u januaru poginuo u padu helikoptera. Brajant je rođen pre 43 godine, 24. avgusta.

Dončić se, kao i mnogi prisetio svog prvog susreta sa Brajantom, a ispričao je i kako ga je Kobi iznenadio pričajući na slovenačkom.

„Rekao mi je zaista neke loše reči na slovenačkom, bilo je to sjajno iskustvo! Nikad neću zaboraviti dan kada sam upoznao Kobija. Bio je jedan od onih na koje sam se ugledao“.

Scena kada se pozdravio sa Montrezlom Harelom, posle incidenta na meču broj tri, govori više od reči.

„U napetim momentima na terenu, kada se rešavaju utakmice, ima mnogo emocija. Tada mnogi i kažu ono što ne misle. Tako je i sa Harelom i sa mnom, razjasnili smo jedan drugom šta smo imali i sve je u redu. Nema nikakvih problema među nama“, dodao je Dončić.

Pomenuli su i razgovoru i momenat kada se Boban Marjanović našao u ulozi da zameni Dončića u intervjuu i kad je rekao, „momci, hvala vam što ste mi omogućili da dam intervju umesto Luke“.

„Da, video sam to. Mogu da vam kažem, niste mogli da imate boljeg momka za intervju“, zaključio je Dončić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar