Nikola Đurišić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

Biće zanimljivo na NBA "pijaci"

NBA liga saopštila je da su se 242 košarkaša podnela ranu prijavu za draft 2023.

Na prvom spisku nalaze se tri srpska igrača – košarkaš Partizana Tristan Vukčević, Mihailo Bošković iz Dinamika i Nikola Đurišić, koji brani boje Mege.

PROČITAJTE JOŠ:

Đurišić je nedavno postao i najbolji mladi igrač ABA lige, a bio je i MVP završnog turnira za mlađe od 19 godina u regionu.

Što se Tristana tiče, on s vremena na vreme dobije šansu u Partizanu, ali bi pravi uspon mogao da doživi tek u narednih nekoliko godina.

Bošković ima 20 godina i nedavno je stigao u Igokeu i to iz redova Dinamika. Bio je član reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, a na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju bio je MVP turnira. Nastupa na krilnim pozicijama.

Iz ostalih zemalja bivše Jugoslavije prijavljena su četvorica igrača, svi iz Hrvatske – Saša Ciani (Cedevita), Ivan Perasović (Cibona), Tomislav i Zvonimir Ivišić (Studentski centar).

Igrači koji su se prijavili mogu da se povuku do 12. juna, stoga još uvek nije sigurno da će Srbija imati tri predstavnika na draftu.

Za sada su naznake takve da bi Francuz Viktor Vembanjama mogao da bude prvi pik, ali bi tu čast mogao da ima i Skut Hederson.

Draft je zakazan za 22. jun, a još uvek nije poznato ko će sa koje pozicije birati.

BONUS VIDEO Svađa Vildoze i Mitrovića na klupi Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar