Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Denver Nagetsi debituju u novoj NBA sezoni na domaćem terenu protiv Oklahome u noći između četvrtka i petka (4.00), i stvarno težeg protivnika u prvom meču nisu mogli da imaju.

Oklahoma je projektovana da završi na prvom mestu Zapadne konferencije i zbog toga će nam ovaj duel otkriti mnogo toga što se tiče Denvera i očekivanja u sezoni 2024/25.

Tanderi su i tokom prethodne sezone pravili dosta problema Nikoli Jokiću i ekipi, a na poslednja četiri meča bivši šampion NBA lige nema pobedu protiv protivnika u prvom kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji trijumf protiv Oklahome Denver je ostvario 29. oktobra prethodne godine u gostima (95:128) i od tog momenta računajući i pripreme Tanderi su vezali četiri pobede. Čak tri od četiri došle su u gostima (117:118, 93:119, 94:124), dok je jedna ostvarena i na domaćem terenu (105:100).

Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nije Denver izgledao toliko ubedljivo ni tokom priprema, poražen je na čak četiri od pet susreta, ali pobeda u poslednjem meču protiv Minesote (132:126) ostavila je pozitivan utisak.

Oklahoma je sasvim suprotno od Denvera igrala tokom priprema i uz učinak 4-1 ulazi u novu sezonu punu očekivanja. Naravno, ovo je NBA i sve to ne mora da znači ništa. Jedno dobro veče nekog tihog heroja i rezultat se lako menja. U NBA ligi svako može da pobede svakog i to je surova istina. Ipak, važno je da od Denvera vidimo onaj šampionski mentalitet koji je krasio ovaj tim pre dve sezone.

Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Tada je Jokić doneo prvi šampionski prsten u Kolorado i čini se da je jedini ostao na tom nivou do ovog momenta. Denver nije značajno pojačao tim, ali je izgubio solidnu dubinu tokom leta.

S druge strane, Oklahoma je pojačala bekovsku liniju Aleksom Karusom, izuzetnim defanzivcom, ali i centarsku poziciju dolaskom Ajzee Hartenštajna, kome je Jokić uvek bio nezgodan protivnik mora se dodati.

Kako je Denver napustio Kentavijus Kaldvel-Poup, u timu je ostala velika praznina što se šuterske sposobnosti tiče. Prava zamena nije stigla i veću ulogu ove sezone, što je i alarmantno, moraće da preuzme mladi Džulijan Stroter.

Oklahoma – Denver Foto:Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Kaldvel-Poup je u Denveru bio igrač koji nije zahtevao mnogo lopti, bio je igrač uloge i nije mnogo iskakao iz nje. Znao je da će ga Jokić uvek pronaći u dobroj poziciji, bio je tamo gde treba, ali se izgleda zadovoljio jednom titulom sa Nagetsima, te je pronašao novi izazov u karijeri.

Jasno je da je problem Denvera nešto slabija klupa nego prethodnih sezona i timovi poput Oklahome imaće prednost baš tu.

Kristijan Braun, Majkl Porter Džunior i Eron Gordon biće deo startne petorke Denvera uz Jokića i Mareja, a sa klupe će kao šesti igrač pomagati Rasel Vestbruk.

Oklahoma – Denver Foto:Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Popularni „Brodi“ je bio najveća akvizicija Denvera ovog leta i već je pokazao bek Nagetsa da će imati dobru saradnju sa Jokićem.

Dario Šarić biće zamena za Jokića, a upravo je on neka slabija verzija Srbina. Stil igre Denvera ne bi sada trebalo da se menja kada Jokić nije na parketu, pa bi Šarić mogao da ima veoma dobru sezonu.

Dario Šarić
Dario Šarić; Foto: FIBA

Jasno je da Denver sada ima novu ulogu u NBA ligi. Više nije glavni favorit za osvajanje NBA lige, ali to ne menja činjenicu da za njih igra najbolji igrač u ligi. To je dovoljno za nadu i protiv Oklahome znao je uvek Jokić dobro da odigra.

Jedini problem za ekipu Majka Melouna biće ukoliko se Šej Gildžus-Aleksander raspuca, a svi znamo šta dalje sledi…

BONUS VIDEO „Rio Tinto marš iz Srbije“ na promociji Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar