Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Košarkaš Makabija Deni Avdija bi mogao da bude jedan od prvih pet pikova na sledećem NBA draftu.

Specijalizovani portali nisu jednoglasni u proceni njegove pozicije na „pijaci“, ali je izvesno da će biti u krugu najtraženijih talenata.

PROČITAJTE JOŠ

„Atlanta je odbacila Luku Dončića pre dve godine i trejdovala je svoj pik kako bi od Dalasa dobila Treja Janga. Hm… Hoksi i dalje gledaju kroz grupu svojih mladih igrača i traže odgovor na pitanje ko je vredan ostanka u timu, a ko ne. Avdija ima veliku košarkašku inteligenciju i ogroman potencijal. On bi već sada mogao lako da postane član startne petorke i da sa pozicine niskog krila da timu još jednog kreatora u igri“. navodi NBC sports.

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije bi možda mogao da krene putem Darka Miličića, ali samo kad je destinacija u pitanju.

„Pistonsi imaju kombo-krilo Sekua Dumbiju i iznenađujućeg Krisa Vuda, tako da bi mogli da dodaju timu Avdiju, impresivnog igrača u kontranapadima. Može i da igra sa loptom, može i da čeka da je dobije za šut. Visok je, disciplinovan, ali će morati da doda brzinu i atleticizam, ukoliko planira da igra na obe krilne pozicije“, piše Slem onlajn.

Portal nbadraftroom.com ističe da bi Avdija mogao da bude i šesti pik, Njujork Niksa.

„Deni je sporo ušao u seonu, ali se potom vratio i nalazi se na granici najbolje petorice. On je kreativni napadač koji voli da trči ka obruču i da pravi akcije iz driblinga. Ako našteluje šut za tri poena mogao bi da skoči na viši nivo“, navedeno je.

U analizi se ističe poređenje sa Lukom Dončićem, ali njegovom „lakšom“ verzijom i nekadašnjim sjajnim igračem Indijane Denijem Grejndžerom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar