pokuševski
Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Specijalizovani portali koji se bave projekcijom NBA drafta predviđaju da će mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski biti izabran u prvoj rundi naredne "pijace".

Član Olimpijakosa je nedavno podneo zvaničnu prijavu za draft i očekuje se da bude izabran među prvih 20 pikova.

Servis tankathon.com predviđa da će Pokuševski biti 17. pik narednog drafta i da će prava na njega pokušati da dobiju Boston Seltiksi.

PROČITAJTE JOŠ

U analizi prednosti i mana 19-godišnjaka rođenog u Novom Sadu navodi se da poseduje sjajan osećaj za asistenciju, defanzivni skok i ukradene lopte, te da može da bude ozbiljna pretnja u šutu za tri poena.

Sa druge strane, zamereno mu je na procentu u šutu iz igre i na izvođenju slobodnih bacanja.

Pokuševski je svrstan na treće mesto u grupi igrača na poziciji krilnog centra, iza Onjeke Okukgvua, studenta USC i Obija Topina sa Univerziteta Dejton.

Portal nbadraftroom.com očekuje da 213 centimetara visoki košarkaš bude izabran sa 20. pozicije, od strane Bruklin Netsa.

U analizi je navedeno da je Pokuševski visoko, mršavo krilo koje ima mnogo da radi na jačanju gornjeg dela tela, ali i da ima sposobnost pogađanja dalekometnih šuteva i dobre igre na spoljnim pozicijama.

„Kristaps Porzingis za siromašne“, navedeno je u analizi.

Pokuševski je jedini srpski igrač kome se predviđa da će biti izabran, a dosad su se pored njega prijavili Uroš Trifunović iz Partizana, Nikola Mišković iz Mega Bemaksa i Filip Petrušev, student Gonzage.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram