Dejan Bodiroga ostavio je veliki trag u srpskoj košarci igrama za reprezentaciju Srbije, a sada se nalazi na čelu Evrolige.

Osim sporta, pokazao je i i svest o vremenu u kojem živi, problemima u društvu i političkoj situaciji, a prošle godine je uoči izbora bio deo „Proglasa“ gde je pozivao građane da se bora kako bi promenili stanje u kojem smo nalazili.

Sada je kao gost jutarnjeg programa Tv Nova govorio pored situacije sa Evroligom pričao o brojnim problemima, a njegove rečenice o patriotizmu treba da čuje svako.

„Patriotizam je kada svaki čovek živi pošteno, ne krade, bez obzira kojim se poslom bavi. Koji vodi računa o svom bližnjem koji vodi računa o komšijama, o drugim ljudima sa kojima deli život, mislim da su to patriote. Mislim da nema veze sa tim da li igra za reprezentaciju, već načinom života. Živimo u jednom vremenu gde je sistem vrednosti poremećen. i gde jednostavno nam je društvo podeljeno. Imamo potrebu da nemamo toliko podela i da imamo uvažavanje jednih drugih i poštovanje različitosti“.

Pričao je i o neregularnoj utakmici kada su srpski izbori u pitanju.

„Svi želimo da stvorimo uslove za mlađe generacije i da stvorimo bolje društvo u odnosu na ovo. Mislim da je obaveza da se borimo i da dođe do tih promena. Jedino možemo da se borimo, znamo da igramo na gostujuećm terenu, da imamo suđenje protiv nas i da obezbedimo uslove za mlađe generacije“.

BONUS VIDEO: Celo gostobanje Dejana Bodiroge u jutarnjem programu „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare