Komemoracija Dušanu Dudi Ivkoviću održana je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, uz prisustvo brojnih velikana, a Predrag Danilović jedva je govorio.

Slavni trener biće sahranjen u utorak od 12 sati, u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Na komemoraciji su pored porodice, supruge Nene i sinova Petra i Pavla, prisutni bili i brojni velikani kao što su Dragan Kićanović, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Dimitris Itudis, trener CSKA Moskve, Dejan Bodiroga…

PROČITAJTE JOŠ

Veoma emotivan govor održao je Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

„Kao predsednik KSS imam obavezu da naglasim da Savez ne bi bio to što jeste da nije Dušana Ivkovića. Istorija košarke je nezamisliva bez njega, i dalje se ubiru radovi njegovog poluvekovnog rada. Pošto sam veoma blizak prijatelj porodice, prilično teško mi je ovo palo. Ponosan sam što sam za života njegovog rekao mu da ga volim i poštujem, i što ću ga celog života voleti, kao i njegovu porodicu“, kroz suze je ispričao Danilović.

Legendarni košarkaš otkrio je i zašto će posebno zauvek pamtiti Dudu i čuvati sećanje na velikana.

„Poslednjih pet-šest meseci čuli smo se stalno, nije prošao dan da se ne čujemo, i viđao sam ga… Za svaku bitniju odluku, što se tiče košarke, prvo sam se s njim savetovao, sad teško. Uvek će biti moj selektor, iznad svega gajiću ljubav kao prema mom pokojnom ocu“.

Duda Ivković je preminuo u četvrtak u 78. godini, od posledice vode u plućima i herpesa. Jedan od najuspešnijih stručnjaka svih vremena vodio je reprezentaciju do istorijskih trofeja i uspeha. Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno sredbro, jedno svetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi.

BONUS VIDEO Emotivna komemoracija Dudi Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar