Ko je Milan Jolović Legenda
Milan Jolović i Novak Đoković Foto: Printscreen, Kena Betrancur/AFP/Profimedia

Novak Đoković je slobodno vreme posle US Opena iskoristio i za odlazak u BiH, a fotografija na kojoj je i Milan Jolović izazvala je buru u regionu.

Najbolji teniser sveta kad god ima vremena ode u posetu Bosanskim piramidama u Visokom.

Potom je bio i gost na svadbi našeg džudiste Nemanje Majdova, a onda je na društvenim mrežama osvanula i fotografija na kojoj je sa Milanom Jolovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Ko je, zapravio, pomenuti Jolović, zbog kojeg se i Nole našao na udaru dela javnosti u regionu?

Rođen je 18. januara 1967. godine u selu Banjani kod Sokoca. Bio je komandant specijalne jedinice „Vukovi sa Drine“ u sastavu Vojske Republike Srpske, a kasnije i komandant 72. specijalne brigade Vojske Jugoslavije.

U centru pažnje se Jolović našao i kada je u julu 1993. godine na Igmanu spasao život Ratku Mladiću, posle čega ga je Mladić unapredio u viši čin.

Nosilac je brojnih vojnih i ratnih priznanja od kojih se posebno izdvaja orden Miloša Obilića za hrabrost. Tokom rata je ranjavan tri puta, a čak četiri puta je prevremeno unapređivan tokom službe.

Nakon što je bio komandant 72. specijalne brigade Vojske Jugoslavije, potom je radio u Generalštabu Vojske Jugoslavije odakle je penzionisan na lični zahtev u činu pukovnika. Jolović nikada nije osuđen za ratne zločine iako su sprovođene istrage, prenosi dnevno.hr.

Oženjen je Snežanom Pajkić Jolović, čuvenom srpskom atletičarkom i evropskom prvakinjom (Split, 1990) koja je trčala na 1.500 metara.

BONUS VIDEO Novakova „imperija“ od Njujorka do Sente

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare