Košarkaši Milana ubedljivu su savladali Crvenu zvezdu sa 79:62 (24:6, 19:21, 19:23, 17:12) i naneli još četvrti uzastopni poraz u Evroligi, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-bele je skupo koštala očajna prva deonica u kojoj prvih šest minuta nisu uspeli da postignu ni poen. Do kraja te deonice je stigla do samo šest poena, dok je istovremeno primila čak 24.

Zvezda je uspevala da dođe do ritma pre svega nakon sjajnih poteza Ognjena Dobrića koji je u drugoj deonici napravio solo seriju od 7:0. Zvezda je dobila drugu i treću deonicu, ali je ubedljivo izgubljena prva deonica skupo koštala.

Uspela je u jednom trenutku Zvezda da stigne i do devet poena zaostatka (52:43), ali je onda Milano još jednom dodao gas.

Najefikasniji u Zvezdi na kraju bio je Luka Mitrović sa 17 poena, dok je Dobrić stao na 13. Nedostajale su napadačke bravure Nikole Kalinića i Nejta Voltersa koji su zajedno upisali tek 10 poena.

Bio je ovo prvi poraz Zvezde u Milanu u prethodna četiri izdanja Evrolige je uvek slavila. Milano je produžio seriju pobeda na 11.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Panatinaikos (4. novembar).

Bio je ovo i duel dva najtrofejnija trenera u Evroligi ove sezone. Dejan Radonjić osvojio je 26 trofeja u karijeri, a ispred njega je samo Etore Mesina sa 32.

Milano – Crvena zvezda 79:62

Dvorana: Mediolanum forum. Sudije: Damir Javor, Mehdi Difala, Vasilis Picilkas.

Milano: Meli 5, Grant, Rodrigez 5, Tarčevski 10, Riči 3, Biliga, Hol 8, Mitoglu 9, Denijels 12, Šilds 18, Hajns 4, Datome 5.

C. zvezda: Lazarević 7, Volters 2, Uskoković 6, Davidovac, Mitrović 17, Lazić, Kalinić 8, Dobrić 13, Holins 6, Simonović, Kuzmić 3, Cirbes.

Četvrta četvrtina: Milano – C. zvezda 79:62

37′ Mnogo faulova

Čak 41 faul viđen je za 36 i po minuta košarke, pa se dešavalo da nakon defanzivnog skoka igrač bude fauliran, pa da igrači samo odšetaju preko polovine da se izvedu bacanja. Tako je Dobrić upisao dva poena za 74:60.

35′ Armani kontroliše dešavanja

Zvezda je uspela da stigne do 72:57, ali delovalo je da Italijani u svakom trenutku igraju samo koliko im je dovoljno za 11. trijumf zaredom u svim takmičenjima.

33′ Šou Milana

Zvezda je blizu da pretrpi prvi poraz u Milanu nakon trojke Serhija Rodrigeza za 72:53.

32′ Kakvo otvaranje Milana

Italijani su odlično započeli poslednju deonice i brzo ubacili sedam poena. Zvezda je odgovorila samo jednom trojkom Nikole Kalinića za 69:53.

Treća četvrtina: Milano – C. zvezda 62:50

30′ Trojka Lazarevića

Stefan Lazarević je stigao do sedmog poena nakon trojke u završnici ove deonice za 62:50.

29′ Nesuđen faul i trojka Ričija

Zvezda je propustila da realizuje napad, a kada je i Milano to uradio uspeo je da se izbori za drugu šansu. Riči je odgurnuo Kalinića, sudije nisu sudile faul, a onda je košarkaš Milana postigao trojku za 60:47.

28′ Haos na parketu, sudije u kadru

Pogodio je Kalinić jedno slobodno bacanje nakon tehničke greške za Mesinu i gledanja snimka. Sa druge strane bio je precizan Denijels za 56:45.

28′ Sudije u prvom planu

Poslednjih nekoliko minuta su češće arbitri bili u prvom planu nego igrači jer su pregledavali nekoliko snimaka. Proveravali su i da li je bilo faula prilikom šuta jednog igrača Olimpije nakon što je Mesina zatražio čelendž. U tim momentima je Milano vodio sa 55:44.

27′ Zvezda topi prednost

Koliko dugo samo Zvezda nije bila na jednocifrenoj razlici, a onda je nakon poena Kuzmića sa linije za slobodna bacanja stigla do 51:42.

24′ Nesportski faul Denijelsa

Nakon što je namerno iskoračio, pa je Holins pao na njegovu nogu. Zvezdin Amerikanac je dobio tri slobodna bacanja, a zatim je Mitrović uspeo da pogodi uz faul. Zvezda je na kraju uspela da upiše pet poena iz jednog napada za 50:38.

22′ Dobrić nastavlja rafal

Ognjen Dobrić je bio jedini raspoložen u redovima Zvezde, pa je tako stigao do 11 poena za 43:31.

21′ Konačno!

Zvezdi su preko potrebni poeni iz reketa. Kuzmić je pogodio za 43:29 i to su bili njegovi prvi poeni na susretu.

Vređanje na tribinama

Navijači Crvene zvezde su u jednom trenutku vređali Milan tokom meča 7. kola Evrolige zbog čega je reagovala i publika u dvorani.

Naime, u jednom trenutku sredinom druge deonice sa tribina su se jasno čule prozivke na italijanskom.

„Milan, Milan, vaffanculo“, pevali su navijači Crvene zvezde.

Druga četvrtina: Milano – C. zvezda 43:27

19′ Zvezdina dobra deonica

Očajna prva četvrtina bi mogla da košta crveno-bele novog poraza. U drugoj su uglavnom bili rame uz rame sa Milanom, pa čak i ispred njega (23:19). Ipak, poluvreme se završilo rezultatom 43:27.

17′ Kako je samo ovo bilo potrebno

Konačno je Zvezda uspela da realizuje dva napada u nizu, a onda je Mesina odlučio da to prekine tajm-autom. Volters i Mitrović su poenim smanjili razliku na -13 (35:23).

15′ Zvezda ne uspeva istopi prednost

Zvezda nikako ne uspeva da uhvati pravi ritam, kada god bi vezala nekoliko poena stigao bi žestok odgovor. Tako je Datome pogodio trojku za 35:17, taman kada je Zvezda mogla da ublaži veliku prednost. Mitrović je pogodio za dva poena nakon jedne konfuzne akcije (35:19). U jednom trenutku su navijači Zvezde skanirali na italijanskom što je uvredilo domaće navijače koji su zviždali.

13′ Serija Dobrića

Kada je video da niko drugi ne uspeva da pogodi, Dobrić je preuzeo odgovornost. Napravio je seriju od 7:0 i doveo Zvezdu do (28:15), da je u jednom kontri uspeo da izblokira rivala upotpunio bi vrhunsku igru.

Foto: Starsport

12′ Prva trojka Zvezde

Ognjen Dobrić je pogodio „bez koske“ i tako barem malo ulio nadu navijačima Zvezde da crveno-beli mogu do preokreta. Nakon toga je i sjajno istrčao kontranapad, pa su sudije gledale snimak da utvrde da li je u pitanju nesportski faul (26:11).

11′ Konačno laki poeni!

Dugo je Zvezda čekala da postigne neke poene koji nisu bili zarađeni teškom mukom. Lazarević je sjajno pogodio nakon tranzicije za 24:8.

Prva četvrtina: Milano – C. zvezda 24:6

10′ Zvezda razbijena u prvoj četvrtini

Poeni Dobrića učinili su da Zvezda izbegne da ovu četvrtinu nazove najgorom od kada igra u Evroligi (24:6), iako je svakako jedna od najgorih. Primila je Zvezda čak pet trojki u prvih 10 minuta.

9′ Kakav pogodak Lazarevića

U trenucima kada prva petorka nije uspevala da uradi gotovo ništa, Lazarević je uspeo da pogodi u padu za 19:4.

7′ Kad sipa, onda i preliva

Kako drugačije opisati ovo što radi Milano. Jedan akrobatski pokušaj Mitoglua je prošao kroz obruč, a onda nakon dodatnog slobodnog bacanja Armani dolazi do 16:2.

6′ Konačno poeni za Zvezdu!

Luka Mitrović je uspeo da upiše dva poena i tako prekine očajan početak Zvezde (13:2).

Dejan Radonjić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsprot

5′ Radonjić pokušava da prekine agoniju

Zatražio je strateg crveno-belih minut odmora, ali ni nakon toga nije uspeo da prekine nalet Milana. Šilds i Hol su novim trojkama odveli Milano do 13:0.

3′ Serija Milana, Zvezda bez odgovora

Zvezda čitava tri minuta nije uspela da postigne poen u Milanu. Sa druge strane, Šilds, Meli i Datome odveli su Milano do 7:0.

2′ Holins završava sve, Datome prvi pogađa

Nakon gotovo dva puna minuta bez poena post je uspeo da prekine Luiđi Datome pogotkom sa distance (2:0). Gotovo sve pokušaje Zvezde u prva dva minuta imao je Holins, ali je tri puta bio neprecizan.

1′ Bez poena

Prvi minut prošao je bez poena na obe strane. Revija promašaja u Milanu (0:0).

Evroliga, 7. kolo

Četvrtak

Alba – Bajern 20.00

Olimpijakos – Fenerbahče 20.00

Makabi – Barselona 20.05

Milano – Crvena zvezda 20.30

Petak

Uniks – Real Madrid 18.00

Zenit – Baskonija 19.00

Efes – Žalgiris 19.30

Monako – CSKA Moskva 20.00

Panatinaikos – Asvel 20.00

BONUS VIDEO Ovacije za Kalinića i atmosfera pred Zvezda – Žalgiris

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar