Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Stefan Ranđelović, mladi golman Radnika iz Surdulice, jedan je od heroja svoje ekipe, u pobedi nad Crvenom zvezdom sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Talentovani 22-godišnji Ranđelović je proletos imao lepu karijernu epizodu na Marakani, koju nije krunisao barem bodom. Odbranio je penal Falku, pa Ivaniću, ali se u Surdulicu vratio kao junak.

Taj meč ulio mu je veliko samopouzdanje, naročito jer je na Marakanu došao kao rezerva, ušao je u igru u 20. minutu zbog povrede prvog golmana Kostića i „čitanjem“ penala dobio je veliko poverenje.

Posle ovog meča, dobio je potpisani dres od svog uzora Milana Borjana, a sada je uspeo da dođe i do velike pobede.

Bio je na velikom udaru od 57. minuta, kada je El Fardu Ben smanjio na 2:1, ali je uz podršku štopera sačuvao tri istorijska boda.

Dan posle, za Nova.rs je sumirao utiske posle treninga.

„I dalje smo pod utiskom, i dalje je ueforija prisutna. Uradili smo nešto kao ekipa, što retko kome polazi u Srbiji. Pobedili smo Zvezdu koju gledamo u Evropi, koja je u Evropi ozbiljna ekipa“, kaže Ranđelović za naš portal.

Zvezda je doživela prvi poraz u Superligi posle 500 dana i čak 50 mečeva, što je posebno upečatljiv podatak za istoriju Radnika.

„Da, niko o tome nije pričao dok se nije završila utakmica. Ja sam pročitao baš da je to bio neverovatan niz i lepo da je mali klub kao Radnik iz Surdulice uspeo da pobedi Crvenu zvezdu. Iskreno, mislim da je odlučio timski rad, borbenost i to što nismo nijednog sekunda pomislili da ne možemo. Za svaku loptu smo se borili i bez obzira na to ko je sa druge strane, izašli smo da uradimo to što smo i uradili. Presudilo je i to što smo brzo dali gol, nismo se povukli i ostali smo u istom ritmu i igri, pa smo dali i drugi gol iz kontre. Onda smo se povukli i oni su dali gol, dosta su se uvukli u naših 16, pa smo morali da damo i više od maksimuma. Kada je istekao 97. minut, ja nisam mogao da verujem. Osećaj ne mogu da opišem.“

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bilo je teško izdržati pritisak u zavržnici, kada je Zvezda jurila izjednačenje, mnogo toga bilo je na plećima Ranđelovića.

„Na meni i na štoperima, te duge lopte koje su išle na Pavkova su dosta toga i određivale. Simonović i Radmanovac su uradili veliki deo posla, uspeli su da obuzdaju Pavkova. Na poluvremenu sam razgovarao baš sa drugim golmanom Ostojićem i rekao mi je, ‘čuvaj se sad, odlučuje to što ćeš imati 2-3 stopostotne šanse u kojima ćeš morati da braniš i to će rešiti utakmicu’. To se i desilo na kraju.“

Nije tajna da su dva odbranjena prolećna penala pojačala samopouzdanje.

„Jesu, iskreno, pomišljao sam na to, iako je Zvezda tu, nisam sumnjao u našu ekipu i rad koji smo imali. Kada igraš protiv Zvezde i Partizana, gde ćeš veći motiv od tog imena. Svi smo bili baš motivisani i želeli smo da se priča o nama.“

Milan Borjan je prošli put poklonio dres, sada je pokazao klasu iako nije čestitao na samom terenu.

„Oni su otišli ka navijačima, mi smo otišli u svlačionicu da slavimo. Međutim, posle toga, on je ušao u našu svlačionicu i čestitao svima nama i izašao. Lep gest od njega.“

Nije tajna da je Ranđelović nekada bio posetilac Marakane kao navijač i da je slavio golove Pavkova protiv Liverpula, sada je imao zadatak da ga ukroti.

„To je deo mog posla, ja sam rekao sebi, ako želim ovim da se bavim, nema tih navijačkih opredeljenja, ako imam taj stav da sam delija i zvezdaš, bilo bi možda doze prevelikog poštovanja i to škodi poslu. Moram biti 90 minuta fokusiran, dati 100 posto. Pomogla mi je utakmica protiv Zvezde kada sam odbranio dva penala. Zvezda mi je tako pomogla na neki način da postanem prvi golman, sada se opet priča o Radniku i Surdulici, našim igračima.“

Trener Radnika je naveo da je ekipa imala nebrojeno mnogo povreda, ali je i to prevaziđeno.

„Nije pogrešio, imali smo dosta povreda, da li od terena i svega drugog… Imao sam i ja problema sa kolenom, terapiju od dve nedelje, ali sam ostao u treningu i ritmu mečeva, i danas imam taj problem. Mali je, ništa strašno. I vezni igrač Petrović nam je sad doživeo prelom ključne kosti i mora na operaciju. Maler nas tera sa povredama od početka sezone“, zaključio je Ranđelović, sada već specijalista za Zvezdu.

BONUS VIDEO Stanković posle poraza u Surdulici: Teško je, odgovornost samo moja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar