Foto: ABA / Mornar / Media pro

Velikan jugoslovenske i hrvatske košarke, Cibona, ponovo se nalazi na niskim granama.

Zagrebački klub je katastrofalno počeo novu sezonu u ABA ligi i zabeležio je dva ubedljiva poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Oba rekordnom razlikom.

Cibosi su u prvom kolu deklasirani na svom terenu od Crvene zvezde sa 104:66, što je najubedljiviji poraz jedne domaće ekipe.

Da stvar bude još gora, u drugom kolu zagrebački klub je na gostovanju u Baru ekipi Mornara izgubio sa 109:68, za ukupan minus od 41 poena, što je zvanično najveći poraz ikada u ABA ligi.

Uz to, 109 poena je najviše primljenih koševa za 40 minuta igre, a samo jednom je Cibona dobila više od protivnika, ali u meču sa tri produžetka.

„Čestitam ekipi Mornara na pobedi. Vidljivo je da je u pitanju velika razlika u kvalitetu između ova dva tima. Ne mogu reći da je realna slika, ali, jednostavno, Mornar nas je nadigrao u svim segmentima. Imali su veliki šuterski dan, mi nismo dobro reagovali, očigledno da imamo dosta problema unutar tima, ne igramo kako bi trebalo. OK, nismo kvalitetni, nismo možda u rangu Mornara, ali kad za osam minuta ne napravite nijedan faul, kao u trećoj četvrtini, to nije dobro. Ništa, čeka nas puno posla, nadam se da ćemo, kako sezona bude odmicala, dizati svoju igru. Mornaru želim sve najbolje u ABA ligi i Evrokupu“, rekao je trener Cibone Ivan Velić posle debakla u delu sa Mornarom.

Teški dani za „Vukove“…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar