Foto: Printscreen/Youtube/Supersportske

Aco Petrović, nekadašnji selektor Hrvatske i trener Cibone, pričao je u podkastu za Supersportske, da je Crvena zvezda navodno finansijski nagradila Cibonu, koja je 2014. godine posle osvajanja ABA lige u Beogradu, odustala od Evrolige, u koju su otišli crveno-beli.

Cibona i Cedevita pobedili su Crvenu zvezdu i Partizan u plej-ofu ABA lige održanom o srpskoj prestonici pre šest godina, da bi u finalu „vukovi“ slavili protiv Cedevite.

PROČITAJTE JOŠ

Izboren je direktan plasman u Evroligu, ali klub zbog katastrofalne situacije nije bio deo elitnog društva.

Uskočila je Crvena zvezda, a Aco Petrović je gostujući u podkastu pričao o vezi između Cibone i Zvezde i kako su obično „vukovi“ i Nebojša Čović na istoj strani.

„Jedna hronologija događaja ide na taj način da onog trenutka kada je Cibona uzela titulu ABA lige u Beogradu, pobedom nad Cedevitom, nakon što su i jedan i drugi klub u Beogradu izbacili Zvezdu i Partizan, na nivou grada, neću reći države, svi se sećamo one priče… Kada je Šarić dobio garancije da će se praviti ekipa za Evroligu, euforija je trajala 10 do 15 dana. I desilo se to da je Cibona odustala. I, ko je završio u Evroligi? Zvezda. Međutim, ono što je, ne bih rizikova neku sudsku tužbu, u tom kontekstu, ali ostalo je u vazduhu, da je navodno, Cibona za to odustajanje bila ipak finansijski pokrivena“, rekao je Petrović, vrativši se naprasno šest godina unazad…

Nema sumnje da bi ovakva izjava aktuelnog selektora košarkaša Brazila mogla da izazove reakciju u taboru Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram