Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Cibonu u Zagrebu 104:66 u 1. kolu ABA lige.

Beograđani su rano stigli do dvocifrene prednosti koja je rasla iz četvrtine u četvrtinu, sve do poslednje deonice u kojoj je Obradović zalihu poena iskoristio da odmori glavne igrače.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno raspoloženi bili su američki košarkaši Volden, Rit i Lojd. Novajlija koji je došao iz Partizana ujedno je bio i najefikasniji igrač na susretu sa 19 poena, dok je Rit upisao dva manje.

Zvezda je pobedom popravila utisak nakon evroligaškog poraza od Fenerbahčea, a već u petak je očekuje novi izazov kad u Beogradu gostuje Baskonija u okviru drugog kola Evrolige.

Crvenoj zvezdi je ovo bio 13. uzastopni trijumf u duelima sa Cibonom.

Cibona – Crvena zvezda 66:104 (11:33, 17:31, 15:20, 23:20)

Dvorana: „Dražen Petrović“

Cibona: Bilinovac 3, Radovčić, Marić, Bundović 12, Vucić, Krajina 2, Novačić 9, Prkačin 3, Gnjidić, Drežnjak 16, Mur 8, Nakić 13.

Crvena zvezda: Hol 3, Volden 19, Lojd 15, Davidovac 11, Lazić 5, Rit 17, Radanov, Dobrić 5, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 10, Simanić 9, Kuzmić 2.

Kraj utakmice! Zvezda je upisala ubedljivu pobedu nad Cibonom u Zagrebu – 66:104

35′ Potpuni debakl Zagrepčana – 57:88

30′ Kraj treće četvrtine – 43:84

25′ Beograđani na američki pogon – 36:72

Volden, Lojd i Rit predvode crveno-bele ka ubedljivoj pobedi na premijer. Razigrao se i Davidovac, dok je Cibona potpuno van koloseka – 3672

20′ Kraj druge četvrtine – 28:64

16′ Crveno-beli na + 30

Nezaustavljivo deluje tim Saše Obradovića na krilima Lojda i Voldena – 20:50.

12′ Raste razlika

Beogražani su friozno otvorili drugu deonicu i stigli do 29 poena prednosti – 13:42.

10′ Kraj prve četvrtine 11:33

Zvezda je potpuno dominirala tokom prve deonice, a najefikasniji su Volden sa 10 i Lojd sa 8 poena.

8′ Beograđani se pokrenuli

Zvezda je uspostavila ritam i na krilima Lojda koji je upisao osam poena stekla osetnu prednost – 7:24.

3′ Čvrsta odbrana Zvezde

Cibona je otvorila susret pogotkom za dva, ali po tom nije uspela da postigne pogodak tri minuta. Ni Beograđani ne mogu da se pohvale efikasnošću na startu s obzirom na to da su postigli četiri poena – 2:4.

UTAKMICA JE POČELA

Premijera crveno-belih u novoj sezoni ABA lige je počela, a startnu petorku Zvezde čine: Hal, Lojd, Lazić, Jagodić-Kuridža, Kuzmić.

17.56 – Cibona bez Rozića

Iskusni košarkaš Marin Rozić, posle 16 godina provedenih u Ciboni otišao je u penziju, te će Zagrepčani novu sezonu otvoriti bez rekordera ABA lige po broju utakmica i skokova.

17.52 – Simonović: Rival mlada, motivisana ekipa

Marko Simonović, iskusni košarkaš Zvezde, istakao je da će posle sedam meseci pauze biti neophodno vreme da ekipa uđe u ritam.

„Očekuje nas mlada, time i vrlo motivisana ekipa željna dokazivanja. Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i respektovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala 7 meseci, i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam, posebno nakon ove pauze koja je za naše okolnosti bila predugačka. Uz sve to, nismo se ni raspakovali a krećemo na novi put, nešto što će takođe biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu.”

17.44 – Obradović: ABA liga prioritet

Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde, uoči susreta Cibone u Zagrebu, izjavio je da ekipu čeka teška utakmica i ponovio da je regionalno takmičenje prioritet.

„Sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo ‘klimu’ odigramo bolje i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici“, rekao je trener crveno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar