Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Zadar u odloženom meču 9. kola ABA lige rezultatom 80:78 i tako došli do osme pobede od početka šampionata.

PROČITAJTE JOŠ...

Zadrani su utakmicu otvorili malo bolje, imali prednost od četiri poena zahvaljujući Džastisu i Bursaću, kada su Blažič i Peri preuzeli konce igre u svoje ruke.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je trojkom Cedevitu odveo na 20:12, što je bio rezultat prve četvrtine, da bi u drugoj Džons pogodio za tri poena i svom timu doneo vođstvo 25:15, a Blažić povećao na +12.

Domaći sastav je do kraja poluvremena najviše uspeo da priđe na šest poena minusa (37:31), ali su Hopkins i Hodžić sa penala doneli ekipi iz Ljubljane devet poena viška na odmoru.

Tokom treće deonice ni Cedevita nije uspevala da se odlepi, ni Zadar da priđe, igralo se koš za koš,  i u završnu četvrtinu Cedevita je ušla sa devet poena prednosti, 66:57.

Kada je Edo Murić pogodio za tri poena početkom poslednje četvrtine, činilo se da je pobednik odlučen, ali su Zadrani uzvratili „rafalnom paljbom“ preko Džastisa i Kartera, a potom košem Bursaća uspeli da priđu na 69:67.

Nastavili su Zadrani da pogađaju sa distance i ubrzo su došli do preokreta, kada su Mavra i Vuković pogodili za tri poena (76:72), potom preko Mavre imali i 78:74, ali je Murić prvo pogodio trojku i primakao svoju ekipu na minus od jednog poena, a potom Vuković faulirao Perija pri šutu za tri poena, a plej Cedevite iskoristio sva tri penala i na 55 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat.

Imali su šansu da dođu do produžetka domaći, ali je Mavra napravio grešku u vođenju lopte, a zatim i Džastis promašio šut za pobedu pet sekundi pre završetka utakmice.

Ovom pobedom Cedevita Olimpija je stigla do osmog trijumfa uz tri poraza i definitivno „preskočila“ Partizan na tabeli uz tri utakmice manje, čime je crno-bele dodatno odaljila od plej-ofa, dok je Zadar poslednji na tabeli sa samo dve pobede i osam poraza na 10 odigranih mečeva.

Blažič je ubacio 23 poena, dok je Džastis sa druge strane predvodio Zadar sa 20.

ABA liga. odloženi meč 9. kola

Zadar – Cedevita Olimpija 78:80 (12:20, 19:20, 26:26, 21:14)

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar