Budućnost VOLI vs Crvena zvezda Foto:ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Košarkaški Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 73:75 u "Morači", u okviru 5. kola ABA lige.

Utakmica je bila veoma napeta od početka do kraja, trajala je skoro tri sata, ekipe su se smenjivale u vođstvu, mada je Budućnost bila i na dvocifrenoj razlici i to više puta. Zvezda je dobila samo poslednju deonicu, briljirao je Nemanja Nedović, koji je junak ove pobede, dok je sjajni Mekinli Rajt ipak promašio šut ili bolje reći polaganje možda i za pobedu podgoričkog tima.

Meč je obeležila i povreda Džoela Bolomboja u 3. četvrtini, kada je uz pomoć saigrača i doktora iznet sa terena, a potom je otišao i u svlačionicu. Centar Zvezde se uhvatio za koleno i tek će nakon pregleda biti poznato koliko će pauzirati. Takođe, u tim trenucima iz dvorane je izbačen Željko Drčelić, prvi čovek Zvezde, koji je ušao u sukob sa sudijama, verovatno zbog klizavog terena.

Najbolji u timu Zvezde bio je Nedović sa 24 poena (6/8 trojke), dok je Kodi Miler-Mekintajer imao 13 poena i po sedam skokova i asistencija. Niko drugi u timu Zvezde nije imao dvocifren poenterski učinak.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Rajt sa 20 poena, dok je Flečer Megi imao 12, a ostali su ostali na jednocifrenom učinku.

Zvezda je sada na skoru 3-2 u ABA ligi, dok Budućnost ima četiri pobede i jedan poraz.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Zadru, dok će Budućnost na noge Cedevita Olimpiji u derbiju 6. kola.

Budućnost VOLI vs Crvena zvezda Foto:ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Tvrd početak utakmice najavio je veliku borbu do kraja, a Zvezda je bila nešto slabija u napadu, pa je nakon pet minuta gubila sa 7:4. Kodi se razigrao u tim trenucima, malo je pokrenuo svoj tim, uspela je Zvezda i da povede, ali je Budućnost preko Alekse Ilića stigla do prednosti na kraju prve deonice – 17:16.

Oba trenera su zvala brze tajm-aute u drugoj deonici, a onda se igralo u serijama. Budućnost je stigla do dvocifrene prednosti (30:20) nakon dve vezane trojke, Bolomboj i Teodosić su odgovorili za -5, ali su se nadovezali i Megi i Tanasković za novu dvocifrenu prednost domaćih. Kenan i Bolomboj su vezali pet poena, Tanasković je bio siguran sa penala, a Teodosić je spojio Kodija sa košem, da bi onda bio polovičan sa penala za kraj prvog poluvremena – 37:33.

Budućnost VOLI vs Crvena zvezda FotoABA ligaBuducnost VOLIFilip Roganovic

Na početku treće deonice bilo je mnogo grešaka na obe strane, Zvezda je povela, ali joj je stigao brz odgovor u vidu serije domaćina od 7:0. Pri vođstvu domaćina od 46:42, Bolomboj se okliznuo i pao, delovalo je da mu je stradalo koleno, pa je Zvezda morala da nastavi bez njega. Usledio je kraći prekid, a onda se Nedović razigrao, da bi Budućnost uspela da zadrži prednost i sa trojkom uz zvuk sirene Mekinlija Rajta na kraju treće četvrtine povede sa 58:52.

Nedović je nastavio da pogađa trojke, bio je u sjajnom ritmu, a nakon Kodijevih penala na semaforu je bilo 62:62. Nedoviću je sviran nesportski faul nad Omićem, pa su navijači Budućnosti odlučili da ga vređaju, kao i njegovu suprugu. Tu je usledio novi kraći prekid, a nakon toga bek Zvezde je opet bio precizan za tri, kao i Giedraitis, pa je to značilo i preokret – 65:68.

Budućnost VOLI vs Crvena zvezda Foto:ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Nakon toga viđen je još jedan prekid, sudije su tražile da se isprazni jedan deo dvorane, pa su i same otišle u svlačionicu, a za njima i košarkaši Zvezde. Prekid nije dugo potrajao, a neki navijači su morali da izađu napolje zbog nesportskog i nekulturnog ponašanja.

Po povratku na teren igrači obe ekipe imali su nekoliko promašaja, a tu crnu seriju prekinula je Budućnost, koja je i povela preko Rajta. Plavšić je imao 1/2 sa penala za 69:69, dok je Rajt na iznenađenje mnogih promašio oba slobodna bacanja. Usledila je prava drama, Rajt je vezao četiri poena za svoj tim, mada je u međuvremenu Nedović pogodio trojku – 73:72.

Teodosić je iskusno iznudio faul, pa je pogodio oba penala, dok Rajt u prodoru nije bio uspešan, a zatim je nad Giedraitisom napravljena nesportska, koja je praktično značila i kraj meč. Litvanac je ubacio jedan od dva penala, a Zvezda je samo uvela loptu u igru i ubrzo se oglasila sirena.

Budućnost VOLI vs Crvena zvezda Foto:ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Budućnost – Crvena zvezda 73:75 (17:16, 20:17, 21:19, 15:23)

Dvorana: Morača, Podgorica, Crna Gora. Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Denis Hadžić.

Budućnost: Sulamon 5, Ilić 2, Megi 12, Slavković 3, Tanasković 8, Ferel 5, Jovanović 3, Drežnjak 0, Omić 9, Rajt 20, Azubuike, Kamenjaš 6. Trener: Andrej Žakelj.

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 13, Kenan 6, Teodosić 6, Mitrović 0, Lazić 0, Kalinić 5, Bolomboj 8, Daum 3, Giedraitis 7, Plavšić 3, Nedović 24, Jago 0. Trener: Janis Sferopulos.


ABA LIGA – 5. KOLO

Petak

Igokea – Cedevita 91:78

/Simanić 22 – Robinson 19/

FMP – Cibona 89:84

/Rebec 23 – Bundović 26/

Subota

Mornar – Borac Mozzart Bet 90:98

/Dženkins 22 – Jošilo 23/

Split – Mega 90:80

/Šorter 22 – Kondić 19/

Nedelja

Dubai – Spartak 80:79

/Bertans 17 – Kadžami-Kin 16/

Zadar – Partizan Mozzart Bet 71:75

Krka – SC Derbi 97:91

/Garsija 19 – Nikolić 21/

Standings provided by Sofascore

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 73:75

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar