Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Totalni remont tima se očekuje ovog leta

Bruklin Netsi doživeli su apsolutni krah u NBA ligi u protekloj sezoni, a ovog leta čelnici razmišljaju o promeni gotovo čitavog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa predvođena Kajrijem Irvingom i Kevinom Durentom trebalo je da se bori za titulu u najjačoj ligi sveta, ali je umesto toga jedina „pometlana“ u plej-ofu, već u prvoj rundi i to sa 4:0. Boston Seltiksi su bili potpuno dominantni u seriji protiv Bruklina, a kasnije su stigli i do finala u kom je bolji bio Golden Stejt.

Ni mesec i po dana kasnije u Bruklinu se strasti nisu smirile, te se sve više priča o potencijalnim trejdovima Irvinga i Durenta. Očigledno je da timska hemija nije na zavidnom nivou, a nije isključeno da umesto velikih zvezda stignu neki mladi talenti i pikovi sa drafta, koji bi bili okosnica tima u narednim sezonama.

Irvinga mnogi sele u Los Anđeles Lejkerse gde bi ponovo zaigrao sa Lebronom Džejmsom, sa kojim je jedino i uspeo da dođe do prstena u Klivlend Kavalirsima.

Jedan od najboljih tehničara i plejmejkera u modernoj istoriji košarke propustio je veći deo prošle sezone zbog restrikcija zbog koronavirusa, te je na sebe navukao gnev mnogih navijača.

Po povratku na teren pred kraj regularnog dela sezone imao je nekoliko zapaženih partija, jednom je uspeo da postigne i 60 poena, ali u plej-ofu nije bilo ni približno onom potrebnom nivou da bi se Boston dobio i jednom, a ne četiri puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni Durent u tim mečevima nije bio ništa bolji. Čak i kada bi uspeo da dođe do nekih brojki, nije mogao da pogađa kada se lomilo.

Neuigranost tima se i te kako videla, a Irvinga su njegovi antivakserski stavovi i nedostatak forme i ritma debelo koštali. Mnogi su krenuli da vade brojke o njegovim plej-of nastupima gde se vidi da bez pomoći dominantnog igrača kao što je to bio Lebron Džejms ne bi mogao ništa da uradi.

Ne treba zaboraviti da je na početku sezone u Bruklinu bio i Džejms Harden. Kada je popularna „Brada“ stigla u Netse, mnogi su pričali o tome kako je tim sa tri zvezde jedan od najboljih u istoriji (bar na papiru) i da će lako doći do finala.

Međutim, trio Durent-Irving-Harden je za godinu dana odigrao samo 16 utakmica zajedno. Kada se to prevede u minute, Harden, Durent i Irving su zajedno na parketu bili svega 365 minuta.

Ne može se reći da su za to vreme imali lošu statistiku, ali zbog brojnih problema sa povredama i Irvingovim stavovima teško su se sastajali na terenu.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nesuglasice su rezultirale Hardenovim odlaskom u Filadelfiju, sa kojom sada želi da napadne prsten. Umesto Hardena u Bruklin su stigli Set Kari, Ben Simons i Andre Dramond, ali atmosfera u ekipi nije bila bolja, što se videlo i na kraju sezone.

Sada je i Durent na izlaznim vratima. Kako pišu američki mediji popularni KD je zatražio trejd i to ni manje ni više nego u Finiks Sanse ili Majami Hit, ekipe koje su među glavnim konkurentima za prsten.

„Trio iz snova“ je oformljen u januaru 2021. godine, a samo nakon godinu i šest meseci Bruklin može da ostane bez sve tri zvezde, ali i bez velikih rezultata i titule.

Ono što je takođe zanimljivo je da su Durent i Irving prethodno nastupali za timove koji su bili ovogodišnji finalisti. KD je sa Voriorsima bio na tronu dva puta, ali je odlučio da se oproba u ekipi gde nema Stefa Karija i Kleja Tompsona i gde je sistem igre nešto drugačiji i podređeniji njemu. Sa druge strane, Irving je bio u Bostonu, sa čijim je navijačima sada u sukobu, koji prati niz skandala. Naime, Kajri je nakon jednog meča patikom obrisao grb Seltiksa u Bostonu, a tokom plej-ofa pokazivao je srednji prst navijačima, nakon prozivki koje su mu bile upućivane.

Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Još jedno pitanje koje se razmatra u Bruklinu je i to koga zadržati od igrača sa narednu sezonu. Džo Heris je takođe na izlaznim vratima, Simons nikako ne može da se izbori sa povredama i psihičkim problemima, Brus Braun je krenuo put Denvera, dok je Peti Mils potpisao novi ugovor.

Kakav je plan uprave videćemo veoma uskoro, ali je sigurno da će u Njujorku ovo biti „vrelo“ leto, jer je evidentno da je NBA prsten miljama i miljama daleko.

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram