Foto: Profimedia

Denver Nagetsi su na kraju prošle sezone na sva usta pričali - okružićemo Jokića boljim saigračima! Čini se da ima u tome zrnce istine.

Nije da „pumpaju“ ekipu zvezdama jer se kockaju i sve pare stavljaju na zdrave Džamala Mareja i Majkl Porter Džuniora.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga nije ni bilo očekivano da pokušaju da dovedu nekog Kevina Durenta (neka demantuju, verovatno će se malo ko žaliti).

Tako je u Koloradu završio Kentavijus Koldvel-Poup, jedan od tipova igrača koji su iks puta falili Nagetsima u prethodnim sezonama.

Jokić je postao dvostruki MVP jer je ubacivao 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču, a ko zna koliko bi asistencija imao da su njegovi saigrači pogađali više.

Znamo da više od 270 miliona dolara za novi petogodišnji ugovor ne bi mogao da dobije svakako.

Koldvel-Poup je pokušaj uprave da se ovaj problem delimično reši, posebno imajući u vidu Jokićev stil igre.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

„Džoker“ voli da kreira u sredini od trojke, bilo da postavlja blok i izvlači se na pik end pop, ili da pokušava da napravi višak pa pošalje pas u ćošak.

Odande su nebrojeno puta Vil Barton i slični slali „cigle“ ka košu, a baš tu je Koldvel-Poup bio najbolji.

Iz ugla gađa sa oko 45 posto preciznosti, dok za tri gađa 39 odsto iz svih pozicija. Nagetsi su se odrekli Montea Morisa i spomenutog Bartona.

Barton nije bogzna kakav šuter, a ni defanzivac, ali je prošle sezone imao 14,7 poena u proseku.

Koldvel-Poup je prošle sezone imao 13,2 poena, tri i po skoka i dve asistencije, ali je bolji u odbrani, gde najviše škripi u Denveru već po tradiciji.

U Vašingtonu je minule sezone imao i po jednu ukradenu loptu, što je bilo deo dragocenosti kada je KCP bio u šampionskom pohodu sa Lebronom Džejmsom i Lejkersima 2020.

Denver je u istom trejdu dobio i povoljnijeg Iša Smita (8,6 poena, 1 ukradena u prosku), čoveka koji će biti „zakucani“ rezervista, ali je okosnica svakako bio Koldvel Poup.

To nisu jedini igrači koje je Kalvin But doveo. Stigao je za veteranski minimum i Deandre Džordan.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger)

Nekada snažan „kucač“ i skakač, bio je jedna od vodećih figura Los Anđeles Klipersa.

Eksperiment sa njim, Krisom Polom i Blejkom Grifinom nije uspeo, pa se Džordan seljakao tu i tamo i u suštini ne bi trebalo da bude neiskorišćen.

Poneki skok, dobra blokada, trebalo bi da bude dovoljno da koliko-toliko odmeni Jokića dok ovaj odmara.

Džordan je već tri godine ispod dvocifrenog košgeterskog učinka, ali ako uspe u odbrani da odigra korektno – završiće posao.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Najsvežije pojačanje Denvera je Brus Braun iz Bruklin Netsa. Jasan cilj je da se ojača odbrana, jer je Braun umeo da bude zaista „dosadan“ za napadače, kao pitblu.

Njegov doprinos je bio devet poena po meču prošle sezone i jedan od aduta 25-godišnjem organizatoru igre je šut, kao i činjenica da krade po jednu loptu na svakoj utakmici.

Dodajte tome veoma dobro kretanje bez lopte i uz nekog kao što je Jokić, trebalo bi da prebaci deset poena po utakmici utrčavanjima i iskakanjima na tri.

Iš Smit (levo) u dresu Vašingtona, Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Imao je čak 40 odsto šuta spolja, a 50 odsto iz igre u Bruklinu, pa bi lepo trebalo da se uklopi kao čovek koji je potpisan na dve godine za 13 miliona dolara.

Svakako bolje od Fakunda Kampaca, koji je delio povremeno atraktivne pasove, ali u odbrani, pa i napadu na šutu često bio užasan.

Plus minus mu je prošle sezone bio tragičnih -234, najgore od svih igrača koji igraju za timove sa preko 50 odsto pobeda.

Sve što bude bolje od toga, biće plus za Denver, a Jokiću će lagano pasti da se odrekne i MVP priznanja i velike količine poena, samo da se na terenu nađe sa nekim sa kim zaista može da se igra košarke.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih NBA ugovora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram