Radovan Đoković protiv Partizana; Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

"Ljudi su nas u startu otpisali zbog rasporeda u prvih nekoliko kola ABA lige, ali posle pobede protiv Partizana sve ekipe će nas ozbiljnije shvatati", izjavio je košarkaš čačanskog Borca Radovan Ðoković.

Istorijsku sezonu i debi u najjačoj regionalnoj ligi Čačani su počeli velikim i ubedljivim trijumfom protiv Partizana (87:78), u Hali sportova „Ranko Žeravica“, čime su crno-belima pokvarili rođendansko slavlje.

PROČITAJTE JOŠ

„Osećaj je fenomenalan, mislim da je malo ko očekivao da možemo da se vratimo sa pobedom iz Beograda. Odigrali smo jednu dobru utakmicu, možda i iskoristili njihov umor zbog teške utakmice sa Huventudom tri dana pre. Mislim da smo na kraju sasvim zasluženo pobedili“, rekao je Ðoković.

Već od prvog minuta meča u Beogradu, Borac je nametnuo ritam i potpuno neutralisao favorizovanog domaćina, a 24-godišnji bek kaže da zasluge za to idu treneru Marku Marinoviću.

„Znali smo da su imali tešku utakmicu i emotivno i fizički. Probali smo da duel uvedemo u naš ritam, sa mnogi trčanja i šuteva, što se na kraju isplatilo. Zapravo je trener bio jedan od tih koji nas je ubeđivao da možemo da pobedimo. Pokušavao je cele nedelje to da nam ubaci u glavu, na kraju je i uspeo“.

Đoković je bio najefikasniji sa 12 poena i četiri asistencije, ali je trener Marinović svakom košarkašu našao mesto i svaki od njih dao je doprinos, počev od kapitena Uroša Čarapića, Dušana Miletića, Derika Torntona…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar