Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bek reprezentacije Srbije blizu odlaska iz Džordžije.

Bogdan Bogdanović i Atlanta Hoksi bi trebalo da okončaju saradnju po završetku sezone 2022/2023, i to na inicijativu reprezentativca Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je preneo Majkl Skoto, novinar portala HoopsHype, u razgovoru sa novinarkom Atlanta Žurnala, Loren Vilijams, Bogdanović će odbiti opciju produžetka ugovora na još godinu dana i okušati se kao slobodan agent.

„Bogdanović će očekivano testirati tržište kao slobodan agent. Zbog toga će odbiti 18 miliona dolara. On je jedan od najboljih šutera tima. Imao je nekoliko povreda, bio je i u priči za trejd…“, rekao je Skoto.

Na to se nadovezala Vilijams:

„Volela bih da prihvati ponudu i ostane jer je jedan od najboljih ljudi koje ćete upoznati. Ispričaću vam kratku i zabavnu priču. Operisan je između dve sezone, i pokušavao je da se vrati u formu otkako je dobio dozvolu, ali je propustio prve 2 2utakmice. Od tog momenta je odigrao gotovo sve utakmice, bez ikakvog vremena za odmor. Pre pauze za Ol-star, bilo je jasno da ima problema, da su mu noge teške. Nakon što smo razgovarali po završetku pauze, našalio se da nije morao da radi ništa, zbog čega je bio šokiran, smejao se. Odmorio je, i benefite smo videli na naredne tri utakmice kada je pogađao za tri poena 68,8 procenata.

Ako želi da unovči kvalitet negde drugde, gde će imati veću ulogu, ne vidim zbog čega ne bi to trebalo da uradi. Ali, s obzirom na povrede, teško mi je da vidim da će mu neko dati više od 18 miliona.“

Na to se nadovezao Skoto:

„Kada je u pitanju Bogdan, pogledajte ugovore Dejvisa Bertansa, Džora Harisa, Malika Bizlija. Mislim da može da dođe do 18 miliona, ako ne i više, pošto granica za plate ide gore. Milim da će uspeti u tome.“

Bogdanović je u Atlantu došao 2020. godine, i to nakon što je tri sezone igrao za Sakramento Kingse. Kao potencijalne opcije spominjane su ekipe poput Los Anđeles Lejkersa, Milvoki Baksa, Minesota Timbervulvsa, Dalas Maveriksa ili Finiks Sansa.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića posle produžetka savladao Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar