Bogdan Bogdanović, povreda, Atlanta Hoks
Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Bogdan Bogdanović strahuje od povrede kolena, koja bi bila težak udarac za Atlantu i reprezentaciju Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od lidera Atlante i Srbije, Bogdan Bogdanović, povredio je desno koleno na 6. meču polufinala Istoka protiv Filadelfije, zbog čega je njegov nastup na sedmom meču bio pod znakom pitanja.

Ipak, Bogdan je igrao sa steznikom preko desne noge, dugo je trenirao i zagrevao koleno, da bi na kraju proveo 20 minuta na parketu.

Silno je želeo da pomogne Hoksima i dođe do svog prvog konferencijskog finala NBA lige u karijeri. To je uspeo u svojoj prvoj sezoni na Istoku, posle nekoliko sezona tavorenja sa Kingsima na dnu Zapada.

U januaru je već povredio desno koleno i zbog toga je dugo pauzirao, od 11. januara do 28. februara, a onda se vratio i brzo podigao formu na vrhunski nivo.

Ipak, posle velike potrošnje, uplašio je navijače Hoksa i Srbije u prelomnom šestom meču protiv Siksersa.

U sedmom, Bogdanović je poslednjih 10 minuta meča proveo uz tretman kolena na klupi, deluje da se ne radi ni o čemu opasnom, već o predostrožnosti.

Sreća za Bogdanovića je što ima još nekoliko dana za predah do starta finala Istoka, koje počinje u četvrtak od 2.30 po našem vremenu na parketu Baksa.

Sreća u nesreći je što Bogdanović nije obnovio povredu levog kolena, koja je bila daleko teže prirode 2018. godine.

Posle magnetne rezonance, u septembru 2018, utvrđeno je da je došlo do manjeg oštećenja, zbog čega je podvrgnut operaciji meniskusa na levom kolenu.

Zato je Bogdan završio na operaciji u Njujorku i propustio je 10-ak nedelja, a sada mu predstoji oprez.

Plasmanom u finale Istoka, propustiće kvalifikacije za Olimpijske igre, ali bi Igoru Kokoškovu mogao da bude na raspolaganju za nastup u Tokiju, ako se naš tim kvalifikuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare