Foto: Harry Langer/DeFodi Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, pričao o nastanku šampiona i o časti predstavljanja svoje zemlje na međunarodnom nivou.

Bogdanović je nedavno postao blizak saradnjik i zaštitno lice jednog poznatog brenda prehrambenih proizvoda, pa se pojavio na jednom događaju u okviru kompanije. Iako je isprva Bogdan pozvan na video poziv, on se ipak pojavio i oduševio prisutne.

„Slusam trenera, tu je negde, dao mi je taktiku, a ja pratim, dobar sam bio egzekutor (smeh). Kod Pionira, kad sam trenirao kod Duleta Vujoševića, bila je iza ćoška jedna prodavnica, bilo je pljeskavica, sendviča i piletine. Uz piletinu mi je išao majonez, tako sam ga zavoleo. To je bilo 2012. godine“, našalio se Bogdanović na početku.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegov košarkaški put uopšte nije bio lak, a svašta se krije iza finalnog proizvoda.

„Ima dosta sličnosti sa proizvodnjom i fabrikom. Svi vidimo krajnji proizvod u prodavnici i na TV-u, ali iza svega toga stoji rad, disciplina, konstanatnost… To je vreme uloženo od raznih ljudi. Sve to potiče iz porodice, zajednice i kad imate stabilnost lakše je praviti naredne korake. Kad obučete dres i predstavljate zemlju u inostranstvu i kulturu i narod i porodicu, onda je sve lakše, to je ono što vas čini ponosnim i zadovoljnim.“

Svestan je da se i njegova reprezentativna karijera uskoro završava.

„Mi stariji smo sada u ulogama veterana, zadatak nam je da učimo mlađe.“

Upitan je i da definiše uspeh.

„Za mene je uspeh relativna stvar. Ono što je tebi uspeh, meni je drugačije, svako ima svoju viziju i karijeru. On (uspeh) se gradi i razvija kao i mi. Kreće od prvog koša, od prvog uspeha, učiš kasnije da nije samo to, nego ono što je teško, na primer kad se trenira ujutru, da je sve to uspeh i to čini zadovoljstvo.“

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i koji je njegov „tajni sastojak“, ali i „tajna“ uspeha reprezentacije Srbije u košarci.

„Da krenem od rada, discipline, odricanja. Znate i sami kad želite nešto da ostvarite koliko energije i podrške treba. Kad sve to dođe, visoki kontinuirani rad, mora i sreća da se zasluži. Bilo je bezbroj igrača koji su bili talentovaniji od mene u uzrastu od 14-15 godina, sa 18 treba da se izabere da se bude profesionalac, to su teške životne odluke. Pozitivni inat je tajni sastojak, želimo da nadmudrimo svakoga, da dokažemo da može. Ima u nama te energije inata“, zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar