Košarka, Srbija, Australija, Olimpijske igre, Pariz 2024
Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Bogdan Bogdanović bio je i ovog leta lider i kapiten reprezentacije Srbije, koja se okitila bronzom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako su „orlovi“ bili sjajni na Olimpijskim igrama, u polufinalu je malo falilo da prirede senzaciju i pobede Ameriku, koja je na kraju sa 95:91 prošla u finale, gde je i slavila protiv Francuske.

Navijači Srbije se s ponosom i osmehom sećaju košarkaškog turnira na OI u Parizu, ali je zbog te utakmice sa Amerikancima ostao ipak i neki poseban žal.

„Ovako gledano iz ove tačke, ta utakmica je gotova. Nemamo mi tu za čim da žalimo… Krivo nam je što nismo uspeli da pobedimo, najviše nama igračima i štabu. Treba gledati to za dalje, za naredne godine. Ta bronza, može samo da nam bude neka motivacija i neko izgrađivanje te kulture u reprezentaciji. Ovo je prvi put da sam pobedio na kraju takmičenja, da smo osvojili tu medalju, da se nismo vratili kući poraženi. Tako da, i taj povratak, i put, sve je bilo srećnije, veselije. Mislim da će nam ta medalja dosta pomoći u budućnosti da se dotaknemo i tog zlata“, rekao je Bogdanović u emisiji „Oko magazin“ na RTS.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je ostalo upamćeno slavlje srpskih košarkaša posle osvojene bronze u Parizu.

„Šta je uspeh, ovi prvi, drugi, mi treći, a najviše slavimo“, dodao je Bogdan.

Slavlje neće biti zaboravljeno.

„Tu su nam svima bile porodice i prijatelji. Sve smo spontano napravili. To je bilo neko druženje na naš način, na srpski način. I mi smo normalni ljudi, i mi volimo da slavimo kada su tako neki veliki razlozi. Tome su najviše doprineli napše porodice i prijatelji, usrećili su nas što su bili tu, i sve je to izgledalo nekako prirodno“, ispričao je Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je teško spremiti se za duel sa Nemačkom u borbi za treće mesto.

„Bronzana medalja je najteža za osvojiti. Kad izgubiš, najgora je ta drvena medalja. Naša ekipa je pokazala karakter. Karija moram da pohvalim, digao nas je na iskustvo. Pomerio je plan Olimpijskog komiteta, da dođemo ranije, probuđeniji i sa više energije (na meč sa Nemcima)“, rekao je Bogdanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar