Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Košarkaši Bajern Minhena pobedili su Makabi iz Tel Aviva u meču 26. kola Evrolige. U istom kolu slavili su i Real Madrid i Olimpija iz Milana, dok je CSKA nekako izvukao trijumf protiv Olimpijakosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Andree Trinkijerija je bio bolji od „Ponosa Izraela“ sa 72:70, uprkos sjajnoj partiji hrvatskog internacionalca Ante Žižića koji je imao 18 poena i deset skokova.

Najbolji su u Bajernu bili Vejd Boldvin sa 16 poena i Džejlen Rejnolds sa 15, dok je Vladimir Lučić ubacio samo šest za 33 minuta igre.

Bajern je meč prelomio u poslednjih deset sekundi kada je Ilajdža Brajant faulirao Nika Vajler-Beba, a ovaj je oba puta bio siguran s penala.

Skoti Vilbekin je za preostalo vreme šutnuo trojku, ali je promašajem ostao na deset poena, a njegov tim je poražen.

Koliko je meč i pre toga bio tvrd, jasno pokazuje i to što je Makabi najviše uspeo da se odlepi do devet poena prednosti u trećoj četvrtini, dok je Bajern najviše vodio četiri poena i to tek u četvrtoj četvrtini kada je izborio trijumf.

Posle ove pobede Trinkijerijev i Lučićev Bajern je na petom mestu Evrolige sa 16 pobeda i 10 poraza, dok je Makabi na 14. mestu sa 10 pobeda i 14 poraza.

Evroliga, 26. kolo:

Zenit – Valensija 62:91

Olimpijakos – CSKA Moskva 74:75

Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv 70:72

Olimpija Milano – Himki 84:74

Real Madrid – Žalgiris 70:58

Petak:

18.45 Fenerbahče – Anadolu Efes

19.00 Baskonija – Crvena zvezda

20.00 Alba Berlin – Panatinaikos

21.00 Barselona – Asvel

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar