Foto: Printscreen Instagram / Eurohoops

Navijači Panatinaikosa napravili su pravi stampedo u Atini, nakon što je u prestonicu Grčke stigao Mario Hezonja.

Nekadašnji peti pik sa NBA drafta nije se snašao u Orlandu i još nekolicini NBA klubova, pa je svoju sreću na početku 2021. godine potražio u Grčkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Prešao je u Panatinaikos, gde će mu društvo u spoljnoj liniji biti srpski bek Nemanja Nedović, a navijači su ga s bakljama i pesmama dočekali na aerodromu.

„Ole Super Mario, ole Super Mario“, uzvikivale su horski pristalice „zelenih“. Hezonja, obučen u zelene boje novog kluba, odgovorio im je visoko podignutim rukama u kojima je držao šal.

Da podsetimo, hrvatski internacionalac je došao u NBA 2015. Sa petog mesta ga je birao Orlando Medžik, a ispred njega bili su samo Kristaps Porzingis, Džalil Okafor, Dianđelo Rasel i Karl Entoni Tauns.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurohoops.net (@eurohoops_official)

Tokom pet godina igranja za Orlando, Njujork Nikse i Portland Trejlblejzerse, Mario je imao prosečno tek 6,9 poena, uz još 3,1 skok i 1,3 asistencija.

Pre odlaska u NBA Hezonja je bio jedan od eksplozivnijih igrača na poziciji beka, jer se afirmisao u dresu Barselone, ali u Americi nije impresionirao i brzo je padao u drugi plan iz kog se nije vratio, pa će u Evropi probati da povrati samopouzdanje i svoju igru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar