Željko Obradović, Alen Smailagić i Aleksa Avramović
Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Otkriveno je u kakvom su stanju trojica povređenih košarkaša.

Uroš Trifunović, Frenk Kaminski i Aleksa Avramović su, svako različito dugo van stroja iz tima Željka Obradovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Avramović je prošao najgore jer je u Evroligi iskrenuo zglob tokom prve četvrtine utakmice sa Olimpijom iz Milana. Njegovi saigrači su izneli teret tog meč i bez Alekse, ali je postalo jasno da će on duže odsustvovati.

Trener Željko Obradović je kasnije rekao da je reč o lomu noge, a u danima nakon povrede su se pojavljivale prognoze i informacije šta će se dalje dešavati. Sve to je objasnio klupski doktor Moma Jakovljević.

„Radimo redovne kontrole, u pitanju su trojica igrača koja su van stroja, to su Kaminski, Trifunović i sada Avramović. Radimo redovne kontrole. Ide nabolje za Kaminskog, počeo je sa Batom Zimonjićem da radi i trči, bila je povreda sa desne strane, međurebarno na stomaku i još je neizvesno. Neće još neki dug period, ne znam tačno da kažem. Što se tiče Trifunovića, on bi za sedam, osam dana trebalo da počne da radi i da trenira taj mišić koji je bio pukao, pa ćemo da vidimo. Blizu je, ali ne volim da dajem prognoze“, rekao je Jakovljević za klupsku televiziju.

Kada je reč o Aleksi, postoji nagoveštaj da će tek posle Nove godine biti poznato kako napreduje njegov oporavak.

„Što se tiče Avramovića, kod nas svi sve znaju i svi se u sve razumeju, pa je dezinformacija milion. To je teška povreda skočnog zgloba, radili smo sve što treba da se uradi, on ima imobilizaciju, čizmu nosi, nije gips. Biće mirovanje da spadne otok, to će da potraje, ali davati neke prognoze… Radimo na svakih deset dana magnetnu rezonancu i kad budemo radili kontrolnu… Neće biti operacije kao što pričaju, videćemo iza Nove godine“, kaže Jakovljević.

BONUS VIDEO: Aleksa Avramović iznet s terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar