Aleksej Pokuševski
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa)

Oklahoma Siti Tander uspeo je da zaustavi pisanje negativne istorije kluba pobedom u drami nad Boston Seltiksima sa 119:115, a jednu od važnijih uloga odigrao je naš Aleksej Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači Tandera su u Boston stigli pod imperativom pobede, kako bi izbegli da ih pamte kao najgoru generaciju kluba u istoriji.

Jedan od najzaslužnijih za izbegnutu blamažu je upravo Pokuševski koji je upisao 12 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Srpski košarkaš je imao nekoliko odličnih poteza, a ostale su upečatljive njegove trojke koje je postigao u lice rivalu. Dodao je novi segment u svojoj igri, pa sada češće pokušava da iz trka naskoči i postigne poene, a protiv Bostona je postigao dve trojke (2/4 za tri).

Ipak, još jednom je pokazao i da zna da razigrava saigrače i da zaista čini tim boljim. Sa njim na terenu je Oklahoma imala +11 (najbolji u Tanderu), a njegov uticaj na igru je ogroman što je primetno i u momentima kada sedne na klupu za rezervne igrače.

Pokuševski iz meseca u mesec dodaje neki novi kvalitet u igri i to obilato koristi protiv rivala.

Naime, oni su izjednačili niz od 14 uzastopnih poraza, ali nisu podigli lestvicu za jedan poraz više.

Nakon meča je i Dort, najefikasniji u Oklahomi sa 24 poena, govorio o tome kako su se pripremali.

„Video sam taj podatak danas i i rekao sam Šaju: Moramo da pobedimo danas. To je bilo moje razmišljanje pre meča, da uradim sve da pobedimo. Činjenica da smo to učinili kao tim je bilo sjajno“, rekao je Dort.

Oklahoma je imala prednost od 11 poena u trećoj deonici, ali je sve obrisano na samo 2:25 do kraja susreta. Od 106:95, pa kasnije i 110:100, stiglo se do 112:109 kada je Pričard postigao dva slobodna bacanja na 30,8 sekundi do kraja susreta.

U sledećem napadu je Teo Maledon bio precizan za Oklahomu, a onda je Braun postigao oba slobodna bacanja za Boston. Na kraju je sve dileme razrešio Robi zakucavanjem.

Oklahoma je opet imala veliki broj izgubljenih lopti (27), ali je imala odlične procente šuta (13 od 30 za tri, 28/36 slobodna bacanja). Sa druge strane, Tander je uspeo da postigne 18 poena iz 14 izgubljenih lopti rivala, a protivnik je imao 15 samo u prvom poluvremenu.

Dorta je pratio Bejzli sa 21 poenom, dok su po 15 dodali Robi i Džerom.

U Bostonu je briljirao Džejlen Braun sa 39 poena, 11 skokova i tri asisntecije, pratio ga je Pričard sa 28 poena,  dok je 14 dodao Markus Smart.

Seltiksi su bili lišeni pomoći povređenih Džejsona Tejtuma (levi članak), Kembe Vokera (istegnuće mišića) te Roberta Vilijamsa (ukočenost levog kolena).

NBA rezultati

Sreda

Boston – Oklahoma Siti 115:119

Šarlot – Milvoki 104:114

Indijana – Portland 112:133

Toronto – Bruklin 103:116

Hjuston – Minesota 107:114

Golden Stejt – Dalas 103:133

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare