Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija remizirali su u prvom meču polufinala Lige šampiona u Madridu, 1:1.

Dva različita poluvremena videli smo na stadionu najtrofejnijeg evropskog kluba. U prvih 45 minuta prštalo je od uzbuđenja po neverovatnom pljusku, dok je u drugom poluvremenu tempo žestoko splasnuo, utisak je zaslugom obojice trenera.

No, krenimo redom…

PROČITAJTE JOŠ...

Čelsi je na samom početku utakmice krenuo furiozno, napadali su iz sve snage, pa su Timo Verner i Kristijan Pulišić u nekoliko navrata bili u više nego sjajnoj poziciji da dođu do gola, a jedna takva dogodila se u 14. minutu.

Odličnu loptu dobio je Pulišić od Ridigera iz poslednje linije, nešto slabije je prihvatio ali se snašao, driblingom „izbacio“ Kurtou iz igre i pored Varana i Nača je zakucao u gol za 1:0.

Moglo je da bude ubedljivije, ali je Verner pre toga nakon odlične asistencije sa peterca pogodio Kurtou, potom je veoma loše šutirao sa dvadesetak metara. To je bio uvod u preokret kada je u pitanju dominacija, pošto je Benzema ubrzo sa oko 20 metara pogodio stativu, ali je u 29. nakon kornera i povratne lopte prvo glavom odlilčno primirio, a potom je i smestio akrobatskim udarcem u mrežu rivala.

Nakon toga Real je napadao, pa su šansu propustili Kros, ponovo Benzema, ali ni Čelsi nije bio bez svoje prilike, pošto je ponovo Verner loše okončao kontru.

Prvi deo igre okončan je sa 1:1, da bi u drugom meč krenuo znatno sporijim tempom, i kako je vreme odmicalo, bilo je jasno da su obe ekipe svesne da će pitanje finaliste biti rešeno u Londonu.

Madriđani su do gola mogli preko Varana, dok je najbolju šansu za Čelsi u drugom delu propustio Hakim Zijeh iz slobodnog udarca.

Revanš meč je na programu 5. maja.

Podsećamo, u drugom polufinalu sastaju se Pari Sen Žermen i Mančester siti.

Liga šampiona, polufinale

Real Madrid – Čelsi 1:1 (1:1) 

Strelci: Benzema u 29. za Real, Pulišić u 14. za Čelsi

Stadion: „Alfredo di Stefano“; Poseta: Bez publike; Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Real Madrid: Kurtoa, Marselo (od 77. Marko Asensio), Načo, Varan, Eder Militao, Karvahal (od 77. Odriozola), Kasemiro, Kros, Modrić, Vinisijus Žunior (od 66. Azar), Benzema

Čelsi: Mendi, Čilvel, Ridiger, Tijago Silva, Kristensen, Azpilikueta (od 66. Džejms), Žoržinjo, Kante, Maunt, Verner (od 66. Haverc), Pulišić (od 66. Zijeh)

Kraj meča

Susret je završen bez pobednika, 1:1.

90’+ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za tri minuta.

88′ Čilvel zamalo postigao autogol

Nakon kornera i centaršuta Krosa pokušao je Varan glavom, nije previše dobro zahvatio loptu pa je ona pogodila Čilvela i završila u novom korneru, tik pored stative.

86′ Nema uzbuđenja 

Za razliku od zaista fantastičnih 45 minuta, drugo poluvreme proteklo je u nešto slabijem tempu.

78′ Faul Varana nad Havercom

Pukla je kontra, Varan nije imao drugog izbora sem da faulira Haverca, šutirao je Zijeh, ali je Kurtoa bio fokusiran, krenuo na vreme i sprečio da ona završi u samom uglu.

77′ Menja Zidan

Karvahal je izašao, na terenu je Odriozola, dok je Marsela zamenio Marko Asensio.

75′ Izblokirani Benzema i Marselo

Nakon centaršuta Krosa i savršenog prijema Varana u kaznenom prostoru Real je mogao u dva navrata da ugrozi mrežu Mendija. Ipak, pokušaji Benzeme i Marsela su izblokirani, pa je ostalo 1:1.

Foto: AP Photo/Bernat Armangue

70′ Želi Čelsi do drugog gola, i to što pre

Svesni su da bi pobeda u Madridu bila veliki korak ka borbi za trofej, pa su izabranici Tuhela „jurnulI“ ponovo ka golu Reala. No, pokušaj Maunta, nakon što je uspeo lepim driblinzima da stvori sebi prostora za šut, je izblokiran od strane Varana.

66′ Azar na terenu, tri izmene u Čelsiju

Igru je napustio Vinisijus, a umesto njega šansu je dobio nekadašnji fudbaler Čelsija koji igra za Real. U istom trenutku, Azpilikueta je izašao, umesto njega je na terenu Ris Džejms, Vernera je zamenio Kai Haverc, dok je umesto Pulišića šansu dobio Hakim Zijeh.

64′ „Požuteo“ Marselo

Krenuo je Pulišić u prodor, startovao je Marselo sa leđa, i opravdano dobio žuti karton.

63′ Opao ritam igre

Sa snagom pljuska opao je i ritam meča u Madridu, pa uglavnom gledamo borbu na sredini terena uz nešto efikasniji Real.

Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Benzema i Pulišić pišu istoriju Lige šampiona

Francuz je pogotkom za izjednačenje postigao svoj 71. gol u elitnom takmičenju, i tako se izjednačio sa legendom Reala Raulom, pa zauzima četvrto mesto iza Roberta Levandovskog, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Sa druge strane, Pulišić je postao prvi fudbaler iz Sjedinjenih Američkih Država koji je zatresao mrežu u polufinalu Lige šampiona.

51′ Šahovska partija fudbalskih velemajstora

Tomas Tuhel je oduvek poznat po tome, Zinedin Zidan je ove sezone dokazao da mu ni taj deo trenerskog posla nije stran, pa od početka drugog dela gledamo pravo nadmudrivanje dvojice trenera. Iako nema uzbuđenja pred golovima, evidentno je da obe ekipe pokušavaju ponovo da nametnu svoj stil. Jedino pitanje je – ko će prvi popustiti?

48′ Velika greška Marsela

Pokušao je da ispuca loptu, pogodio je jednog od igrača u plavoj opremi, nakon odbitka ona je stigla do Vernera koji je ponovo mogao ozbiljno da ugrozi gol Kurtoe, ali je još jednom veoma loše završio akciju, pa je ostalo 1:1.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Nakon prvih 45 minuta, rezultat je 1:1.

Ima li šta lepše od fudbala po provali oblaka?

Gotovo svaki preduslov za antologijskih 45 minuta je ispunjen – ne samo da obe ekipe igraju fantastično, nego to rade po pravoj provali oblaka koja je u toku u Madridu.

A koliko kiša pljušti dovoljno pokazuje slika Tomasa Tuhela:

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

45′ Kraj prvog poluvremena

Odličnu utakmicu pratimo. Čelsi je bio dominantan u prvih 20 minuta, Real je potom preuzeo inicijativu i došao do izjednačenja, ali se „plavci“ nisu nijednog trenutka povukli, pa su preko Vernera i Pulišiča konstantno pretili. Pred nama je za ljubitelje fudbala više nego uzbudljivih 45 minuta…

42′ Brz je Timo Verner, nema šta

Odlična lopta po desnoj strani, lep prodor, stvorio je i prostor sebi, ali je Nemac veoma loše završio akciju, pa je ostalo 1:1.

32′ Kros mogao da donese preokret

Odlična šansa za Real nakon udarca Krosa sa distance, ali je Nemac bio zamalo neprecizan, pa je lopta završila pored stative.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

29′ Nemilosrdni Benzema, 1:1

Prelep pogodak francuskog napadača doneo je Realu poravnanje. Nakon akcije i pasa Modrića za Marsela Brazilac je centrirao, Eder Militao glavom u duelu loptu prosledio ka srcu peterca, a tamo Benzema glavom prvo primirio loptu, a potom akrobatski zatresao mrežu Čelsija.

23′ Odlična utakmica u Madridu

Čelsi vodi, konstantno preti, čini se da su prebrzi igrači tima iz Londona, ali je sa druge strane i Real ozbiljno pripretio u 23. minutu, kada je Benzema „odapeo“ sa oko 20 metara, a lopta okrznula stativu pre nego što je završila u gol-autu.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

14′ Čelsi vodi

Pulišić, 1:0! Odličnu loptu poslao je iz poslednje linije Ridiger, ona stigla do Pulišića koji je nešto slabije primio loptu. No, iako je otišao malo u stranu, imao je dovoljno prostora da se okrene, zatim i varkom iz igre izbaci Kurtou, a potom loptu zakuca u mrežu pored Nača i Varana.

10′ Au, kakva šansa za Čelsi…

Bolje od ovoga teško da je moglo. Odličnu akciju odigrali su Maunt i Pulišić, nakon „spuštene“ lopte glavom Verner se našao sam ispred Kurtoe na pet metara od gola, i mogao je da pita gde će da šutira. Odlučio je da gađa pravo u nekadašnjeg golmana tima iz Londona, mada je i Kurtoa bio odličan i sprečio vođstvo.

Probao je ponovo Verner nekoliko trenutaka kasnije sa oko 20 metara, a potom je bio zamalo „kratak“. Nakon 10 minuta igre, nema promene rezultata.

4′ Nema uzbuđenja u uvodnim minutima

Ušle su obe ekipe pomalo bojažljivo, pa na samom početku nije bilo ozbiljnijih prilika.

Dobro došli na prenos prvog meča polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Čelsija na portalu Nova.rs!

20:55 Šta kažu statistike?

Real je protiv klubova iz Engleske odigrao čak 42 meča u svojoj istoriji, za to vreme su slavili 17 puta, 12 puta remizirali, a 13 puta poraženi uz gol razliku 60-49. Sa druge strane, Čelsi je na 47 utakmica protiv ekipa iz Španije slavio 19 puta, uz 16 remija, 12 poraza i gol razliku 67-58.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nova.rs sport (@nova.rs_sport)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar