Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski dočekao je svojih pravih "pet minuta", i to protiv Los Anđeles Lejkersa i Lebrona Džejmsa!

PROČITAJTE JOŠ

Oklahoma je izgubila od šampiona NBA lige sa 128:99, ali se ovaj put izdvaja partija našeg talentovanog košarkaša koji je 26. decembra proslavio svoj tek 19. rođendan.

Ubacio je za 20 minuta 10 poena (4-9 iz igre, 2-4 za tri) uz četiri skoka i dve asistencije, a posebno se izdvajaju čak tri blokade za ovo vreme na terenu. Mark Gasol je samo u blokadama bio bolji sa četiri stopirana šuta, a najefikasniji je bio Lebron sa 26 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

Herel je dodao 21 poen, Dejvis 18, dok je Aleksander opet bio najbolji pojedinac Tandera sa 17 poena.

Oklahoma u ovom meču nije imala šta da traži protiv ubedljivih Lejkersa, ali može da raduje činjenica da Pokuševski polako napreduje i anulira tremu iz početnih utakmica.

Takođe, ne treba zaboraviti da je nedavno doživeo i potres mozga, posle kog se vratio vrlo brzo. Ujedno, posle Kobija Brajanta i Trejsija Mekgrejdija, postao je 3. najmlađi igrač sa barem po dve blokade i trojke na utakmici.

Bilo je srpskih aktera i u drugim mečevima, Dalas je pobedio Šarlot na gostovanju uz osam poena i pet skokova Bobana Marjanovića za 15 minuta na terenu, Luka Dončić se razbudio i postigao 34 poena uz 13 skokova i devet asistencija.

Jedan pas mu je nedostajao za tripl-dabl, a trojkaški se istakao sa 5-9, posle nešto lošijeg starta sezone u šutu sa distance, Dalas je već ušao i u seriju od četiri pobede.

U efikasnom meču, Sakramento nije uspeo da nadigra Portland, bilo je 132:126 za Blejzerse, koji su u neizvesnoj završnici ipak odneli prevagu. Nije bilo Nemanje Bjelice u taboru Kingsa, a Foks je predvodio tim sa 29 poena, Hild je dodao 26.

Portland je do pobede vodio Lilard sa 40 poena, Nurkić je prevagu odneo u skoku sa 12 uhvaćenih lopti uz 18 poena.

U noći kada je dolazak Hardena u Netse dobro prodrmao NBA, Bruklin je nadigrao Nikse uz 26 poena Durenta, Rendl je bio efikasniji iz tabora njujorškog tima, sa 30 uz sedam skokova i pet asistencija.

Za pobedu Milvokija protiv Pistonsa, pobrinuo se Adetokumbo tripl-dablom, sa 22 poena uz po 10 skokova i asistencija.

NBA liga, rezultati

Šarlot – Dalas 93:104

Detroit – Milvoki 101:110

Niksi – Bruklin 109:116

Minesota – Memfis 107:118

Oklahoma – Los Anđeles Lejkers 99:128

Los Anđeles Klipers – Nju Orleans 111:106

Sakramento – Portland 126:132

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar