Ajzea Kanan (crni dres); Foto: EPA/CJ GUNTHER

Američki plejmejker Ajzea Tomas vratio se u NBA ligu potpisavši desetodnevni ugovor sa Nju Orleans Pelikansima.

On će makar na deset dana nositi dres sa brojem 24 u čast Kobija Brajanta, a to će biti čak peti koji je promenio u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Od broja 22 u Sakramento Kingsima, preko 3, 4 i 7 do broja 0. Najviše uspeha imao je u dresu Boston Seltiksa za koje je igrao do 2017. godine i nosio nadimak „Gospodin 4. četvrtina“.

Te sezone u Seltiksima je bio jedan od najboljih poentera lige i kandidata za MVP-ja. Nastupao je za svoj tim uprkos smrti sestre u plej-ofu, ali ga je onda Boston trejdovao u Klivlend kao glavni „štih“ u zameni za Kajrija Irvinga.

Mnogi fanovi Seltiksa su to doživeli kao „izdaju“, ali se Boston ipak vodio poslovnim interesima.

Kada je reč o Tomasovoj ulozi u Pelikansima, očekuje se da odmah doprinese na terenu zbog povreda Vilijamsona, Ingrama i Lonza Bola.

Oni nisu otpisani, ali nisu ni sigurni za meč protiv Hjustona u nedelju uveče. Pitanje je kako će se Ajzea uklopiti s obzirom na to da više od godinu dana nije odigrao NBA meč.

Tomas je tokom sezone 2019/2020 imao 12,2 poena i 3,7 asistencija u proseku na 40 utakmica, a ovaj 32-godišnjak je dvaput bio i Ol-star.

Od najbolje forme iz Seltiksa prošle su četiri godine, a povreda kuka, uz visinu Tomasa bila mu je kao kočnica koja ga je sprečila da i u prethodnim sezonama dobije ozbiljniju ulogu i šansu u NBA, čemu se sada nada u Pelikansima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar