Foto: Printscreen Youtube / TimeOut

Nastavlja se "rat" u hrvatskoj košarci

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović kritikovao je Dina Rađu, koji je predsednik Stručnog saveta za mušku košarku u Košarkaškom savezu Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira na Mundobasket po drugi put zaredom, a Petrović već dugo sugeriše Rađi da napusti mesto na kojem se nalazi.

„Moj odgovor Rađi su argumenti. U šest godina srozana hrvatska košarka, propuštena dva SP, uzalud utošenih 3.000.000 evra za preolimpijski turnir u Splitu, loši odnosi sa vodećim klubovima, rat sa ABA ligom, potrošena četiri trenera… Pogledaj se u ogledalo Rađa“, napisao je Petrović na Tviteru.

Sukob dvojice velikana hrvatske košarke je aktuelan već nekoliko nedelja, a Petrović je nakon poraza Hrvatske od Finske takođe ironično pričao o Rađi.

„Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba da ostane i da kao pravi predsednik Stručnog saveta bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već žreb odnese“, pisao je Petrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska će morati da igra pretkvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2025. godine, a pre nekoliko nedelja se pisalo o tome da će klubovi iz te zemlje napustiti i ABA ligu. Ipak, Petrović je objavio da je Cibona dobila novu garnituru ljudi u stručnom štabu, te da je poslala prijavu za učešće u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Takođe, važno je navesti da je Rađa žestoki protivnik naturalizovanja stranaca, te da ih ne želi u reprezentaciji.

„Po mom mišljenju za reprezentaciju može igrati samo Hrvat iz Hrvatske, Hrvat iz Bosne, Hrvat iz Nemačke, neko kome je barem jedan roditelj Hrvat, neko ko oseća grb i himnu te mu je nastup za reprezentaciju čast. Uostalom, je li stranac ikakva garancija za uspeh?“, poručio je Dino Rađa u intervjuu za Index.

BONUS VIDEO Govor Vase Micića nakon osvajanja titule u Evroligi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare