Vasilije Micić Foto: Goran Godjirov

Vasilije Micić, dvostruki osvajač Evrolige i MVP finala dve godine zaredom, pričao je za Nova.rs o košarkaškim počecima, psihološkom radu van terena, o tome ko je on kada se sklone kamere i reflektori, šta sve stoji iza uspeha vrhunskog sportiste, ali i o aktuelnim temema prelaska u NBA i ovogodišnjeg Evrobasketa, na kom igra i Srbija.

Sportska karijera, kao i ceo život, predstavlja jedan put, na kojem srećemo mnoge ljude, ali odluke donosimo sami za sebe. Putevi se razlikuju ne samo po tome gde si stigao, već i odakle si počeo, gde si se, kako i na koji način usmerio.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak sportske karijere Vasilija Micića vezan je za Kopaonik i skijanje, sport u kom je osvajao mnoge medalje. Ljubav prema košarci rodila se na poznatom kampu Yubac, nakon kog su se nizali košarkaški uspesi.

Sa 28 godina Micić je „pokorio“ Evropu, a intenzivno se priča i o njegovom odlasku u NBA.

„Nemam dalji plan od današnjeg. Stremim da budem najbolja verzija sebe svakog dana. Što se NBA tiče odavno sam to stavio po strani. Kada sam odlazio iz Bajerna i Zvezde tad su mi svi zvanično rekli da nikada neću imati ponudu iz NBA, a eto već tri godine ih imam, a nisam otišao. Zašto? Zato što nemam više taj klinački poriv za NBA, jer sam shvatio da tamo ništa lepše nema nego što već imam. Meni je u Efesu prelepo, tamo sam otišao na jednogodišnji ugovor, a evo četiri godine već igram“, rekao je Micić za Nova.rs.

Osim o NBA pričao je i o počecima u Srbiji, gde je kao veoma mlad doživeo povredu dok je nosio dres Mege. Usledile su epizode u Bajernu, Crvenoj zvezdi i Tofašu, a najveće uspehe ostvario je u Efesu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je reči i o reprezentativnim obavezama, koje ga očekuju kasnije ovog leta, jer „orlovi“ igraju na Evrobasketu od 1. do 18. septembra. Otkrio je koliko je „hladna glava“ važna za profesionalnog sportistu, kako reaguje na konstantnu pažnju javnosti, koliko je odricanja potrebno da se postignu veliki sportski uspesi, kako izgleda njegov „običan“ dan, ali i koliki uticaj na njega ima porodica i gubitak majke 2019. godine.

Micić je osvojio dve titule u Evroligi sa Efesom, dva puta je bio MVP finala, a po jednom najkorisniji igrač celog takmičenja i najbolji strelac. Takođe, prošle godine je osvojio pehar u turskom prvenstvu, dok je ove sezone sa Efesom poražen u finalu od Fenerbahčea.

Intervjuu sa Vasilijem Micićem pročitajte u novom broju dnevnog lista „Nova“, a ceo razgovor možete pogledati i 7. jula u videu na portalu Nova.rs.

BONUS VIDEO Micić pokorio Evropu, pa zapevao čuvenu narodnu pesmu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram