Panter junak pobede protiv Huventuda, Foto: Starsport

ABA liga dugo nije bila jača i konkurentnija. Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija osim u regionalnom šampionatu, odlične partije pružaju i u Evroligi, odnosno Evrokupu.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je otvorio uspešnu nedelju za abaligaške klubove u Evropi. U Beogradu i grotlu Pionira pobeđen je Huventud u trećem kolu Evrokupa, nakon čvrste utakmice sa 68:67.

Tom pobedom, crno-beli su ostali jedini neporaženi tim iz regiona u dosadašnjem delu sezone, računajući sva takmičenja.

Huventud je iskusna ekipa koja je kontrolisala veći deo utakmice, ali upornost izabranika Željka Obradovića, te suvi kvalitet Kevina Pantera prevagnuli su na stranu srpskog kluba.

Partizanu tek predstoji težak raspored, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu, ali su crno-beli već sada uhvatili dobar ritam i formu.

Panter je standarno dobar, procenti šuta teško da mogu drastično opasti, Zek Ledej igra konstatno dobro na obe strane terena, a probudio se i Alen Smailagić.

Foto: Starsport

U subotu od 19 sati Partizan će igrati protiv FMP-a koji je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka ABA lige, a sledeće nedelje (14. novembar) je na programu i prvi ovosezonski večiti derbi.

Podgorička Budućnost nastavila je Partizanovim stopama i izvojevala na svom terenu najvažniju pobedu u dosadašnjem delu sezone. Sa 86:82 savladala je Virtus iz Bolonje i stavila do znanja da ove sezone „puca“ na samu završnicu Evrokupa.

Predvodnici tima u ovom meču bili su Džastin Kobs sa 22 poena i osam asistencija, te Vili Rid sa 21 poenom i pet skokova.

Njih dvojica su upravo i najveća snaga Budućnosti kako prošle tako i ove sezone, a prednost je i to što već dugo igraju zajedno, što je nadograđeno pod komandom trenera Aleksandra Džikića.

Gledajte Evrokup uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrokupa mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Podgoričani su ovom pobedom stigli do skora 3-0 u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, ostavivši iza sebe upravo italijanskog predstavnika.

U ABA ligi, Budućnost je na učinku 5-1, a za vikend je očekuje duel protiv Mege u Beogradu, u nedelju od 12 časova.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ne igra posebno dobru odbranu, ali napadački arsenal je izuzetno širok i jak, a čini se da još nisu na maksimumu.

U prilog tome govori činjenica da Vladimir Micov nije u pravoj formi, koja se od njega očekuje. Da je neki mlađi igrač u pitanju bilo bi razloga za brigu, ali treba znati da Srbin iza sebe ima 18 sezona u profesionalnoj košarci, te je malo verovatno da će baš on biti šraf koji se neće uklapati onda kada to bude bilo najpotrebnije.

Foto: Starsport

Uspešnu nedelju kompletirala je Crvena zvezda koja je oborila sopstveni rekord i upisala najveću pobedu u Evroligi. Stradao je Panatinaikos sa 81:48, a junaci pobede bili su Nejt Volters i Ognjen Kuzmić.

Zvezda je tokom ove nedelje ima nešto više prostora za odmor i trening pošto joj je raspored u Evroligi to dozvoljavao (nije bilo duplog kola).

Umor i povrede su svakako dva najveća protivnika crveno-belih ove sezone, ali to ništa nije novo za Dejana Radonjića i njegove izabranike.

Nova pobeda u najelitnijem evropskom takmičenju daje nadu da Zvezda može konkurisati i za Top 8 ove godine.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Ipak, do takvog uspeha put je dug, ali treba znati da Eron Vajt još uvek nije zvanično debitovao za crveno-bele, Nikola Ivanović je već neko vreme van terena zbog bolesti, a Majk Cirbes je daleko od svog maksimuma.

Zvezda u nedelju gostuje u Zadru od 18 sati i 45 minuta, a na njenu sreću ni sledeće nedelje nema duplog kola u Evroligi, već samo čeka Asvel.

To će dati priliku da se crveno-beli dobor pripreme za derbi protiv Partizana, koji može biti preloman za dalji tok sezone.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Skor klubova iz ABA lige u evropskim takmičenjima tokom ove nedelje pokvarila je Cedevita Olimpija.

Cedevita je u Evrokupu izgubila od Burse, koji predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, rezultatom 93:84.

Ipak, to neće mnogo zabrinuti tim iz Ljubljane koji je sada na skoru 2-1 u Evrokupu i 3-3 u ABA ligi.

U subotu će na svom parketu igrati protiv Splita, koji ima samo jednu pobedu u regionalnom šampionatu, pa se očekuje da će Cedevita zabeležiti novu pobedu i konačno doći do pozitivnog skora.

Foto: ABA Liga / Igokea / Nikola Vuruna

BONUS VIDEO: Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare