Novak Đoković je po ko zna koji put u karijeri ispisao istoriju tenisa. Ulaskom u rekordno, sedmo finale Mastersa u Parizu obezbedio je da sedmi put završi godinu kao najbolji na svetu, što nije uradio niko pre njega.

Pobedio je prvi reket sveta Huberta Hurkača u polufinalu posle preokreta (3:6, 6:0, 7:6), ali to je bio sve samo ne običan trijumf.

Dugo, dugo će Nole pamtiti ovaj okršaj u „Bersiju“, jer je pobedom nadmašio velikog idola iz mladosti Pita Samprasa.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser i legendarni as bili su izjednači do sada, pošto su po šest puta završili godinu na vrhu ATP liste, a Đoković se osamostalio kao rekorder na ovoj listi.

Novak je 2011. prvi put okončao godine kao svetski broj jedan, a isto je učinio i 2012. Usledila je godina pauze, pa nastavak dominacije 2014. i 2015, da bi sa vrha gledao sve rivale i na kraju 2018. i 2020. godine.

Sada je uspeo po treći put da veže dve godine kao najbolji teniser planete.

Ujedno, došao je na korak od još jednog podviga za pamćenje. Novak će u nedeljnom finalu (ne pre 15 sati) imati priliku da osvoji 37. masters titulu, što bi takođe bio rekord, jer su trenutno Rafael Nadal i on izjednačeni sa po 36 masters trofeja.

Đoković je do turnira u Parizu poslednji meč u singlu odigrao 12. septembra u finalu US Opena i posle duže pauze opet piše istoriju.

Hurkač je arhiviran, sledeći je Medvedev ili Zverev, ko bude slavio u drugom polufinalu, ali je prestonica Francuske definitivno grad da Nole još jednom pomeri teniske granice do nedostižnih visina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nova.rs sport (@nova.rs_sport)

BONUS VIDEO Novaku hteli da otmu poen, snimak pokazao istinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare