Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na krilima svoje dece Crvena zvezda je u 35. kolu Superlige Srbije slavila protiv Napretka sa 4:0 u Kruševcu i to veoma ubedljivo, što je odmah postavilo pitanje: Da li Zvezda u budućnost može sa omladincima?

Dao je šansu trener Vladan Milojević deci crveno-belih i to se ispostavilo kao sjajna odluka, pošto su mu ona odmah uzvratila duplo.

U prvoj postavi igrali su Jovan Šljivić (18), Uroš Sremčević (18), Nikola Knežević (21), Viktor Radojević (19), Ognjen Mimović (19) i Ivan Guteša (22).

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Zvezda rešila odavno pitanje šampiona Superlige, ovo je bio pravi momenat da se mladi fudbaleri dokažu.

Gotovo da su perfektan meč odigrali svi u crveno-belom dresu, a sigurno je najviše oduševio Nikola Knežević koji je zabeležio po gol i asistenciju.

Foto: Starsport

Knežević je već ranije pokazao da poseduje ogroman talenat, ali je mladi vezista u Kruševcu prosto eksplodirao i potvrdio da bi mogao da bude veoma važan šraf u igri Crvene zvezde u narednom peirodu.

Prvo je u šestom minutu Knežević sa Aleksandrom Kataijem odigrao veoma lepu akciju, a posle duplog pasa usledio je snažan šut za 1:0.

Nakon akcije Zvezde u 42. minutu po desnom boku Knežević je centrirao oštro, lopta je nakon odbitka pala na nogu Urošu Sremčeviću koji ju je zakucao u mrežu, da bi u prvom minutu nadoknade uzvratio Kataiju asistencijom i prelepim pasom iza leđa odbrane Napretka.

„Zadovoljan sam odnosom i pristupom. Sve što smo uradili danas je za svaku pohvalu. Videli smo plejadu mladih igrača. Apsolutno su zaslužili šansu, odlično treniraju i imaju pravi odnos. Ova utakmica treba da im bude podstrek za dalji rad. Potrebno je da budu strpljivi, da veruju trenerima i klubu“ istakao je Milojević posle meča.

Foto: STARSPORT

Konačno se u listu strelaca upisao i Sremčević koji je zimus stigao u redove Zvezde iz Mladosti za dva miliona evra.

Prvo je proslavio prvenac, a zatim odmah i drugi gol, te je ostala smo žal za het trikom. Već standardni prvotimac ove sezone je Jovan Šljivić i momak sa najviše iskustva u dresu Zvezde na najvećem nivou.

Putovao je sa ekipom i tokom mečeva Lige šampiona gde je stekao prekopotrebno iskustvo za budućnost i njegovu karijeru.

Viktor Radojević i Ognjen Mimović su bekovska rešenja Zvezde o kojima se već dugo priča i sada su zaista pokazali zbog čega im je uprava verovala.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Radojević je prošao isti put kao Kosta Nedeljković (desni bek Zvezde, ide u Aston Vilu) – obojica su igrali za mlađe kategorije Zvezde, potom bili na kaljenju u Grafičaru.

Ukoliko Radojević bude nastavio da blista, ozbiljno bi mogla da profitira ne samo Zvezda, već i sprski fudbal, jer bi i reprezentacija samim tim rešila i drugu deficitiranu poziciju, i to na duže staze.

No, pred Radojevićem se tek nalazi teži deo posla naredne sezone koji je Nedeljković uspešno prošao – „polaganje ispita“ pred navijačima tima sa Marakane.

Mimović je na desnoj strani upravo zamena za Nedeljkovića koji će od naredne sezone igrati za Aston Vilu.

Desni bek je jesen proveo u OFK Beogradu kao pozajmljen igrač Zvezde, gde je 2020. stigao iz Metalca.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Iznenađenje za sve bio je nastup i šansa koju je dobio golman Ivan Guteša. Nekoliko puta je bio na klupi crveno-belih, dok je uporedo branio i za Grafičar.

Zabeležio je jednu odbranu i nije primio gol, što će mu biti dodatna motivacija za dalji rad.

Da li je ovo put kojim Milojević i Zvezda treba da idu? Odgovor je sigurno – da. Kombinacijom iskusnih i mladih fudbalera uvek se dobije najbolja kombinacija, a upravo to naredne godine Zvezda može da uradi.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar