Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novi istorijski uspeh remijem protiv Hofenhajma bez pogodaka, ne samo zbog plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Tim Dejana Stankovića odigrao je možda i najdosadniju, ali „najslađu“ utakmicu kada je epilog u pitanju. Nije Zvezda samo došla do 10. boda i „overe“ evropskog proleća, već je došla do skoka na 50. mesto evropske rang liste klubova!

PROČITAJTE JOŠ

To je najbolji plasman kluba u istoriji ovog bodovanja, a može dodatno Zvezda da profitira ako pobedi i Liberec u poslednjoj rundi.

Zvezda je iza sebe „gurnula“ Jang Bojs i Lester, pošto su Švajcarci izgubili od Rome sa 3:1, dok je Lester pao protiv Zorje sa 1:0 na gostovanju.

Neprijatno su „Lisice“ iznenadile svoje navijače, ali će na Marakani „trljati ruke“. Takođe, Zvezda je napravila korak bliže mestu nosioca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona naredne godine, nije toliko daleko ni bolja pozicija u plej-ofu.

Crveno-beli će pratiti sada samo Rendžers, koji je u četvrtak pobedio Standard sa 3:2 i ide dalje sigurno, samo je pitanje da li sa prve ili druge pozicije – ima 11 bodova kao Benfika, u poslednjem kolu igra protiv Leha u Poljskoj.

Takođe, Rendžers dominira u Škotskoj i prvi je sa 41 bodom iz 15 kola, Seltik ima 30 bodova uz dva meča manje.

Samo nacionalni koeficijent ne ide „na ruku“ Srbiji, a detalje o rangiranju možete pročitate ovde.

Srbija „juri“ 15. mesto na UEFA listi, jer ono donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uz mesto u Ligi Evrope i dva u Konferens ligi.

Pošto je Omonija iznenadila PAOK sa 2:1, Kipar sada prednjači sa 27.750 bodova, Danska je 15. sa 27.625, Srbija je 16. sa 26.000 bodova.

Foto: footballseeding.com/

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar