Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Cilj opravdava sredstvo, čuvena je izreka italijanskog političkog filozofa Nikola Makijavelija. Upravo su se njom rukovodili u četvrtak uveče u meču 5. kola Lige Evrope Dejan Stanković i njegovi fudbaleri u sudaru sa Hofenhajmom (0:0), u kojem je Crvenoj zvezdi bod bio dovoljan kako bi prezimila u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Nije trostrukog uzastopnog šampiona Srbije zanimalo da rizikuje previše, već je delovalo da je istrčao na teren sa namerom da ne primi gol i da na taj način „kupi kartu“ za nokaut fazu Lige Evrope.

MILAN BORJAN – 8

Heroj Zvezdine „nule“ s Hofenhajmom. Produžio je niz bez primljenog gola u svim takmičenjima na impoznatnih 394 minuta. Tri ili četiri puta protiv Nemaca spasavao Zvezdu da ne primi gol.

Jednostavno, momak iz Knina je „spustio rampu“ i bio prava noćna mora za Dabura, Klausa, Skova i ostale.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

MILAN GAJIĆ – 7

U formaciji 3-4-2-1 zaigrao je ispred poslednje trojke na desnoj strani koja je zahtevala puno trčanja.

U potpunosti je odgovorio zadatku koji je pred njega stavio Stanković. Stizao je da pokriva pozadi, a isto tako se pojavljivao u samoj završnici. Stiče se utisak da je u nekoliko navrata požurio za delić sekunde zbog čega su ga hvatali u ofsajdu, da je bio malo koncentrisaniji, možda je mogao da upiše i asistenciju.

RADOVAN PANKOV – 7

Odlična partija centralnog defanzivca Zvezde. U tandemu sa Milunovićem i Degenekom činio je bedem pred golom Borjana. Nije se štedeo, uklizavao je, blokirao ofanzivce Hofenhajma, doprinevši da Zvezdina mreža ostane netaknuta.

NEMANJA MILUNOVIĆ – 7

Iz utakmice u utakmicu pleni hladnokrvnošću i iskustvom na terenu. Zaradio je žuti karton jer je na svaku loptu išao s ogromnom željom da bude brži od protivnika i da mu ne dozvoli da se okrene licem i stavi ga u bilo kakav problem.

MILOŠ DEGENEK – 7

Reprezentativac Australije nije dozvolio Kramariću i Daburu da upute ozbiljniji šut ka golu Borjana.

Odlično se pozicionirao, dobijao vazdušne duele i delovao je maksimalno koncentrisano tokom svih 90 minuta rovovske borbe sa Hofenhajmom u kojoj je Zvezda ispunila svoj cilj.

NJEGOŠ PETROVIĆ – 6,5

Zvezdin vezista konstantno dobija na iskustvu i „uči“ iz ovakvih evropskih mečeva. U dvoboju s Nemcima nedostajala mu je ona drskost iz Belgije koja je doprinela da već u 53. sekundi zatrese mrežu Genta.
Pokušao je i protiv Hofenhajma jednom s distance, ali se okliznuo. S druge strane, defanzivno je bio odličan, dobro se postavljao, trčao i zatvarao prostor rivalu.

SEKU SANOGO – 6,5

Odličan u defanzivnim zadacima. Po običaju se nije štedeo, maksimalno je ulazio u svaki duel s iskusnim vezistima bundesligaša.

Imao je i sreće da ne dobije žuti karton zbog jednog neopreznog starta, kada je „ostavio nogu“ i đonom potkačio rivala.

GELOR KANGA – 6,5 (OD 80. MINUTA)

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pojavljivao se svuda po terenu, tražio loptu. Kao i uvek nije se plašio odgovornosti, pogotovo u odsustvu Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

Ipak, nedostajao je konkretan učinak Zvezdine osmice u vidu nekog ekstra poteza, ekstra pasa, koji bi doprineo da crveno-beli konkretnije ugroze Baumana.

EL FARDU BEN (DO 80. MINUTA) – 6,5

Uspevao je da probije u nekoliko navrata po levom krilu, njegovoj omiljenoj poziciji, ali nije pronašao put do odsečenog Dijega Falčinelija.

Lavovski deo posla odradio u defanzivi, vraćao se da pomogne Milunoviću, Degeneku i Pankovu.

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ – 6,5 (DO 46. MINUTA)

Dobio je ponovo šansu od Stankovića da zaigra od prvog minuta u odsustvu Kataija. Trudio se u prvom poluvremenu, trčao po toj desnoj strani, ali bez konkretnog učinka.

Verovatno je to uticalo da ga Stanković već na poluvremenu izvede iz igre.

DIJEGO FALČINELI – 6,5 (DO 89. MINUTA)

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Italijan se nije naigrao fudbala protiv Hofenhajma, ali mu se ne može osporiti borbenost. Ipak, kada se špic za 90 minuta praktično ne okrene licem ka golu, kada deluje odsečeno, onda je jasno da je bio odlično čuvan od strane rivala ili da mu jednostavno nije bilo veče.  U Falčinelijevom slučaju je ovo prvo.

Neretko se vraćao na sredinu terena da primi loptu i da je prosledi na stranu, kako bi saigračima i sebi stvorio prostor za kontru, ali nije urodilo plodom.

REZERVE

ALEKSA VUKANOVIĆ – 6,5 (OD 46. MINUTA)

Odigrao slično kao i Spiridonović umesto kojeg je ušao. Trudio se, osvajao prostor, „tukli“ su ga, ali je u nekim situacijama morao brze da razmišlja, delovao je sporo.

Pomogao je, vraćao se, sve pohvale za borbenost, kao i ostatku tima.

STRAHINJA ERAKOVIĆ / (OD 80. MINUTA)

Premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

VELJKO NIKOLIĆ / (OD 80. MINUTA)

Premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

RIČMOND BOAĆI – (OD 89. MINUTA)
Premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar