Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvenoj zvezdi neprijatelji često i nisu potrebni kad ima navijače koje su spremni da naprave nadrealne i bizarne poteze vredne nove kazne UEFA.

Verovatno u Fudbalskom klubu Crvena zvezda više i ne znaju koliko su kazni do sada plaćali, novčano i praznim tribinama, što svakako podrazumeva finansijski udar zbog propuštene prilike da se zaradi od ulaznica.

Zvezdi je već uspelo da dobije kaznu za utakmicu na kojoj nije bilo navijača, i delovalo je da je to bio vrhunac bizarnosti, kada je Zlatan Ibrahimović vređan na utakmici protiv Milana u februaru ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

Mislili smo da smo tada videli već sve, ali je onda neko pogodio pomoćnog trenera Crvene zvezde, Federika Panonćinija, posle utakmice sa Midtjilandom u Ligi Evrope.

Nastradala je lobanja nesrećnog Italijana, kog je već na početku trenerskog mandata doveo Dejan Stanković kao kondicionog trenera. Veruje mu Stanković kada je u pitanju rad na fizičkoj spremi, ali Italijan verovatno sada ne može da poveruje šta mu se dogodilo kada je želeo da uđe u tunel stadiona „Rajko Mitić“.

Sopstveni navijači su ga pogodili staklenom flašom u glavu – poslali su trenera u bolnicu, a voljeni klub na optuženičku klupu Evropske kuće fudbala, koja već dugo nije blagonaklona prema šampionu Srbije.

Zvezdi ostaju samo molitve da izveštaj delegata sa utakmice ne bude preobiman, za šta su male šanse. Bilo je nemoguće prikriti bruku navijača koji su želeli da pogode sudijsku ekipu iz Mađarske, Tamaša Bognara, a zbog čega su ceh mogli da plate i Danci. Zapravo, ceh može da plati samo Zvezda, a nešto goru situaciju sprečio je kapiten Milan Borjan prisebnošću.

Milan Borjan, navijači Zvezde, delije
Milan Borjan, navijači Zvezde, delije; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Otišao je do fudbalera Midtjilanda koji su se plašili da uđu u tunel, apelovao na navijače da ih ne gađaju posle poraza od 1:0 u 4. kolu Lige Evrope. Sam poraz nije tragičan, Zvezda drži drugu poziciju u grupi F, ima sedam bodova, dva manje od Brage i sve je u rukama crveno-belih po pitanju daljeg plasmana. Tragično je što će klub sa Marakane u generalno korektnom evropskom nastupu morati da razmišlja o zatvaranju kapija za Ludogorec, koji gostuje 25. novembra, posle čega sledi odlazak na megdan Bragi 9. decembra.

Matematika je egzaktna, dve pobede vode Zvezdu direktno u osminu finala Lige Evrope, sa druge pozicije ide u šesnaestinu finala, ali dešavanja sa poslednjeg meča mogu uzdrmati atmosferu u timu i doneti novi neočekivani udar, gori od jednog poraza. Navijači Zvezde ništa nisu naučili iz „slučaja Ibrahimović“, za koji usput još nije pronađen izgrednik. Obećano je da će taj „anonimus“ biti pronađen, ali to nije ispunjeno, iako je mali broj ljudi imao privilegiju da sedi u ložama stadiona protiv Milana. Zvezda je zbog tog „navijača“ otvorila sezonu pod kaznom i trebalo je da igra protiv Kairata bez publike, pa je UEFA popustila i dozvolila da deca ispune tribine.

Zvezdi je zbog „slučaja Ibra“ izrečena i uslovna kazna na godinu dana, do 13. aprila 2022, a kako je ona i dalje na snazi, novi incident, i onaj najmanji, sa sobom automatski povlači i drakonsku kaznu. Sudija je bio meta i to je jedan od najtežih prekršaja za UEFA, pa neće mnogo pomoći što ceh plaća „samo“ Panonćini. I dalje, zvuči neverovatno – da li je moguće da ništa nije naučeno na gorkoj epizodi sa Ibrahimovićem?

BONUS VIDEO Kraj utakmice: Hitna pomoć vozi trenera Zvezde Federika Panonćinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare