Foto: FK Crvena zvezda

Federiko Panonćini, desna ruka Dejana Stankovića kada je u pitanju fizička sprema, doživeo je najveću neprijatnost u karijeri zbog navijača sopstvenog kluba - Crvene zvezde.

Jedan huligan je sumanutim potezom naškodio Panonćiniju fizički, Zvezdi u svakom drugom smislu.

Napukla je lobanja nesrećnom kondicionom treneru koji je nastradao u želji huligana da se obračuna sa mađarskom sudijskom trojkom.

PROČITAJTE JOŠ

Sada će ceo slučaj završiti pred UEFA, sam Panonćini morao je u bolnicu, umesto u svlačionicu, pa je dešavanje na Marakani, bez dileme, najteži momenat trenerske karijere.

Panonćini je od početka Stankovićevog mandata zadužen za kondiciju, svojevremeno je dugo bio deo stručnog štaba Andree Stramaćonija, a poznanstvo sa legendom Intera je prilično dugo.

Panonćini je rođen 14. oktobra 1970. u Netunu, karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Rome, radio je potom u Černomorecu, U19 i seniorskom timu Intera, prelazio je sa Stramaćonijem u Udineze, Panatinaikos i Spartu iz Praga, da bi zatim usledio poziv Dejana Stankovića.

Bio je bez angažmana od marta 2018. do januara 2020. godine, kada je počeo da brine o fizičkoj spremi igrača Crvene zvezde.

Da to dobro radi, pokazuju Zvezdine igre u Evropi, tim Dejana Stankovića parirao je fizički i Milanu u šesnaestini finala Lige Evrope, Zvezda nije poražena i samo je gol u gostima bio adut slavnog italijanskog kluba.

Stanković ima veliko poverenje u njega, a to je nažalost Panonćini platio glavom u nesrećnoj i sumornoj pljuskovitoj noći na Marakani.

U jednom prošlogodišnjem intervjuu za klupski sajt, Panonćini je govorio o svojoj ulozi.

„Moja uloga je specifična. Sigurno je da me igrači ne vole previše dok treniramo. Šalu na stranu, oni su profesionalci, razumeju sve i svesni su da sve moje ideje koje sprovodimo u delo na treninzima imaju za cilj da potpuno završe njihovu fizičku spremu. Znam da se često osećaju umorno, posebno na pripremama, ali sam siguran i da su oni svesni toga da je sada teško, ali da će plodove rada ubirati kasnije, tokom sezone. Zaključak je jasan – kad treniramo sigurno da me ne vole, ali posle treninga smo ponovo u dobrim odnosima.“

Prijateljstvo sa Stankovićem, Panonćini je produbio kroz saradnju.

„Poznavao sam Beograd i pre nego što sam došao ovde da radim i živim. Međutim, ranije kada sam dolazio sa prethodnim klubovima u kojima sam radio nisam bio u prilici da vidim grad. Moram da kažem da mi se mnogo dopada to što su ljudi veoma prijatni i prijateljski nastrojeni. Ne možete ni da zamislite koliko je to bitno kada dođete u zemlju koja nije vaša. Kad god odem u restoran, svi su nasmejani i to je divno. Srbi su gostoljubivi i zaista se osećam kao kod kuće, što je veoma bitno i za moj posao. Uglavnom znam reči koje koristim na terenu, kao što su „idemo gore“, „idemo dole“, „trčimo brzo“, „trčimo blago“. Znam ono što mi je bitno za trening“, govorio je Panonćini.

Nije jedini Italijan u štabu, pomoćnik je i Vinćenco Saso, a trener golmana je Pjerluiđi Brivio.

BONUS VIDEO Kraj utakmice: Hitna pomoć vozi trenera Zvezde Federika Panonćinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare