Milan Borjan, navijači Zvezde, delije
Milan Borjan, navijači Zvezde, delije; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Danima se priča o incidentu koji se desio posle meča Lige Evrope između Crvene zvezde i Midtjilanda (0:1) kada su huligani napravili haos.

PROČITAJTE JOŠ

Nezadovoljni odlukama mađarskog arbitra Tamaša Bognara zasuli su raznim predmetima njega i njegov sudijski tim. Među njima je, ispostaviće se, poletela i staklena flaša koja je kondicionog trenera Zvezde Federika Panončinija pogodila direktno u glavu, zbog čega je kasnije vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu sa naprsnućem lobanje.

Nove detalje huliganskog pira prenose Novosti.

„Čim su se po završetku utakmice sudije približile tunelu, počeli su da ih gađaju sa severne tribine. Neko je bacio staklenu flašu koja je promašila arbitre i oni su prošli i ušli u tunel. Međutim, pogodila je kondicionog trenera crveno-belih Federika Panončinija u glavu, verovatno u arkadu, pošto je bio obliven krvlju. Pao je i golman Milan Borjan ga je prihvatio, pa je i on bio krvab“, prepričao je dešavanja sa „Marakane“ foto-reporter „Novosti„.

Objasnio je da nije slikao ovaj trenutak jer su ga iz Zvezde sprečili da fotografiše uz upozorenje da će UEFA kazniti Zvezdu ukoliko on to slika.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zaista bi kazna mogla da bude i teža da je osvanula fotografija krvavog trenera Zvezde, ali daleko od toga da će Evropska kuća fudbala zažmuriti na ovaj skandalozni slučaj, pogotovo što su crveno-beli i dalje pod uslovnom kaznom zbog incidenta kada je vređan Zlatan Ibrahimović na meču na „Marakani“.

Po svedočenju reportera i kapiten Crvene zvezde Milan Borjan mu je isrpva zapretio da nikako ne fotografiše momenat kada trenera smeštaju u kola Hitne pomoći.

I tako se istorija nasilja na našim stadionima nastavlja, a srpski huligani, bilo bi nepošteno nazvati ih navijačima, nastavljaju da šire negativnu sliku Srbije u svetu.

Nekako uvek uspeju da postanu glavna vest šta god da se dešava na terenima. I dok god nasilje bude u prvom planu, a ne fudbalski mađioničari i detalji iz 90 minuta igre, UEFA će nastaviti da pokušava kaznama da opameti navijače.

Uostalom, odakle staklena flaša na tribinama? Jedno je od pitanja na koje odgovor verovatno nikada nećemo dobiti.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Midtjilanda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare