Ugo Vijeira proslavlja gol za Zvezdu
Ugo Vijeira, foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Ugo Vieira izjavio je da bi pun stadion na meču protiv Benfike u Ligi šampiona mogao da bude jedan od ključnih faktora za pozitivan rezultat beogradskih crveno-belih.

Crvena zvezda će u četvrtak od 18.45 časova na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati Benfiku u prvom kolu Lige šampiona.

Vieira (36) je ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 2015. do 2016. godine, a tokom karijere nosio je i dres Benfike.

„Crvena zvezda i Benfika su dva velika kluba u mojoj karijeri i veoma sam ponosan što sam nosio dresove dva pomenuta tima. Očekujem jednu sjajnu utakmicu, s obzirom na to da timovi igraju slično može se očekivati dosta prilika za gol na obe strane“, rekao je Vieira, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

Pročitajte još

Istakao je da odbrana Zvezde mora da bude na visini zadatka na meču protiv Benfike.

„Gledao sam utakmice Zvezde ove sezone i zaista deluju vrlo kvalitetno. Sviđa mi se što je ekipa veoma borbena i ne prima mnogo golova. Ukoliko defanzivno budu na visini zadatka, fudbaleri Crvene zvezde mogu doći do pozitivnog rezultata protiv portugalskog tima“, dodao je Vieira.

Portugalski fudbaler je najavio da će u četvrtak biti na stadionu „Rajko Mitić“.

„Biću na stadionu u četvrtak i navijati za Crvenu zvezdu. Nema sumnje da će atmosfera biti odlična, poznato je da su na Marakani najbolji navijači na svetu. Upravo zbog toga smatram da će Benfika imati još teži zadatak, jer ne verujem da su se mnogo puta susretali sa ovakvom atmosferom“, naveo je Vieira.

Smatra da Crvena zvezda može da ostvari dobar rezultat u Ligi šampiona.

„Zbog novog formata takmičenja biće još teže svim ekipama da se plasiraju u nokaut fazu. Ipak, Zvezda može do osmine finala. Gostovati na Marakani je veoma teško, te će svim timovima koji dolaze u Beograd biti teško da savladaju crveno-bele“, zaključio je Vieira.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar