Foto: Nenad Mihajlovic

Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno s Čukaričkim u derbiju 21. kola Superlige Srbije sa 3:3 na stadionu na Banovom Brdu u Beogradu.

„Brđani“ su već u prvih 12 minuta imali Vojvodinu u konopcima jer su vodili sa 2:0 u furioznom startu meča i opštoj konfuziji gostiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle katastrofalnog kiksa odbrane Voše Veljko Birmančević ležerno sa dvadesetak metara po zemlji poslao loptu u mrežu za 1:0 u petom minutu.

Samo sedam minuta kasnije Nikola Ćirković je duplirao prednost domaćih, a Čukarički je imao potpunu kontrolu.

Marko Docić je pogodio i prečku i pitanje je kakav bi meč bio da je i to ušlo u mrežu već u prvih dvadesetak minuta.

Sve se promenilo u nastavku meča i to u samo dva minuta od 64. do 66. Ovaj deo igre je Čukarički igrao s fudbalerom manje zbog isključenja Srđana Mijailovića u 47. minutu.

Veljko Simić, nekadašnji igrač Crvene zvezde je bio jedan od najboljih pojedinaca u Vojvodini, a u drugom poluvremenu je bio među najzaslužnijima što su Novosađani preokrenuli rezultat.

Najpre je posle sat igre bio u akciji u kojoj je dosuđen penal za Vojvodinu. Realizovao ga je Miljan Vukadinović u 64. minutu, da bi samo minut kasnije isti igrač poravnao rezultat na 2:2.

Tada se desio incident posle duela Birmančevića i Nikole Simića, golmana Vojvodine. Posle udarca Birmančevića, Simić je završio na travi, a igrači su hteli da se razračunaju, pa su utrčali i oni sa klupa.

Usledio je pogodak Simića koji je u 80. minutu sa desne strane iskosa dobio loptu na sedam, osam metara od gola Čukaričkog i pronašao je dalji ugao za 3:2 u korist Vojvodine.

Glavni sudija meča Miloš Milanović je nakon toga dodao pet minuta nadoknade vremena, a trener novosadskog kluba Nenad Lalatović je više puta gestikulirao Milanoviću da svira kraj.

Ovaj to nije učinio do kornera u 98. minutu kada se lopta odbila Stefanu Čoloviću, a on od stative pogodio veoma lepo za konačnih 3:3.

Vojvodina je posle ovog meča ostala trećeplasirana sa 53 boda na tabeli, dok je Čukarički ostao na četvrtom mestu sa 39 osvojenih bodova.

Superliga Srbije, 21. kolo:

Čukarički – Vojvodina 3:3 (2:0)

(Birmančević 5, Ćirković 12, Čolović 98+8 – Vukadinović 64, 65, Simić 80)

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

(Bačanin 77 – Luković 11)

Proleter – Zlatibor Čajetina 2:2 (2:2)

(Kovaćević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43)

Spartak Subotica – Bačka 1:0 (1:0)

(Furtula 40)

TSC – Rad 0:0

Partizan – Novi Pazar 4:1 (0:0)

(Marković 54, Natho 62 p, Holender 63, Vlajković 87 ag – Kojić 76)

Subota:

13.30 Voždovac – Inđija

13.30 Mačva – Metalac

13.30 Mladost – Radnik Surdulica

15.30 Radnički Niš – Crvena zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar