Foto: Starsport

Dušan Vlahović postao je igrač Juventusa i najskuplji srpski fudbaler u istoriji, u petak je prošao lekarske preglede, a transferu za pamćenje raduju se još dva kluba pored Partizana.

Dugo je trajala sapunica o transferu sada i zvanično najskupljeg srpskog fudbalera svih vremena – Fjorentina je prodala Dušana Vlahovića i prema pisanju italijanskih medija, najbolji napadač Serije A dolazi za 70 miliona evra, uz 10 miliona bonusa, dok će suma od sedam miliona evra biti godišnja plata golgetera.

PROČITAJTE JOŠ

Spekulisalo se danima o sumama koje su bile vrtoglavije od ove, na kraju su se „viola“ i „stara dama“ „našle“ na spomenutoj transakciji, koja će doneti novac Partizanu, ali i Altini i OFK Beogradu.

Vlahović u Partizanu nije ostavio veliki trag u seniorskoj konkurenciji, u društvu Uroša Đurđevića i Brazilca Leonarda je tek čekao svoju šansu, ali je Fjorentina „namirisala“ veliki talenat i dovela ga je za 1.950.000 evra.

Na osnovu trening kompenzacije, pošto je Vlahović bio član kluba iz Humske od 14. do 18. godine, Partizanu ide sada suma od oko 1.200.000 evra, što je 1,7 odsto od celokupnog transfera.

Da je Vlahović ranije stigao u Humsku, konkretno od 12. godine kada počinje obračunavanje trening kompenzacije, procenat od prodaje bi bio veći po Partizan – 3%.

Od sedme do 14. godine je Vlahović bio u matičnoj Altini iz Zemuna, tri meseca je proveo u OFK Beogradu, pa će i ovi klubovi dobiti sledovanje koje će za njihove prilike biti više nego prijemčivo. Altini bi trebalo da pripadne suma od oko 375.000 evra, a OFK Beogradu oko 93.750 evra na osnovu kratkotrajnog staža.

Foto: Starsport

Zanimljivo je da je Dušan Vlahović odigrao jedan meč za Crvenu zvezdu kao pionir, ali nije bio registrovan igrač kluba i rukovodstvo kluba sa Marakane propustilo je istorijsku priliku da ga sačuva u Ljutice Bogdana.

„Odigrao sam jedan meč u karijeri za Zvezdu u kojem sam promašio penal. Ubrzo nakon toga me je Zvezda odbila i stigao je poziv iz Partizana. Kada me je Partizan pozvao, poslušao sam svoje srce, jer sam oduvek navijao za crno-bele i nisam razmišljao dva puta kada je poziv stigao. Šest meseci posle toga sam baš igrao protiv Crvene zvezde i postigao sam sva četiri gola na utakmici“, rekao je u jednom intervjuu Vlahović.

Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Nešto kasnije, Vlahović je postao najmlađi debitant u istoriji Partizana, pošto je u meču sa OFK Beogradom (februara 2016. godine) zaigrao sa svega 16 godina i 24 dana.

Još od najranijih uzrasta, Vlahović je igrao sa starijima i to je potvrdio debijem u crno-belom, ranije je sazrevao i kao 18-godišnjak je otišao u Italiju. To mu je i sa jedne strane pomoglo – dugo se afirimisao, igrao je Primaveru i napravio sebi idealnu odskočnu dasku za Seriju A, u kojoj sad već obara rekorde sa samo 22 godine.

Foto: Starsport

Navijači Zvezde mogu da budu ljuti na svoj klub zbog propuštene šanse još davno, pristalice Partizana što crno-beli nisu bolje profitirali od Vlahovića, rezultatski i finansijski.

Suma sumarum, Partizan će na kraju ukupno dobiti oko 3.150.000 evra, ostaje samo da se vidi šta će Juventus dobiti na terenu, posle kriznog perioda po klub koji je u petak ozvaničio transfer uz medicinske preglede srpskog reprezentativca.

BONUS VIDEO: Mitrović nastavio da „rešeta“ i protiv Blekpula, to je bilo dovoljno samo za remi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar