Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Bivši direktor Fjorentine Pantaleo Korvino otkrio je zanimljive detalje o Dušanu Vlahoviću i njegovoj majci.

Naime, Pantaleo je čovek koji je doveo Vlahovića u Fjorentinu 2018. godine iz Partizana, a tom prilikom imao je interesantan razgovor sa majkom srpskog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako otkriva Korvino za „La Gazetu delo Sport“ morao je da dođe u Beograd kako bi pridobio Vlahovića, a zatim je zajedno sa porodicom srpskog fudbalera otputovao u Italiju.

„Kada sam doveo Vlahovićevu porodicu u Milan, njegova majka mi je rekla ‘Znaj da ti dajem novog Batistutu’. Odgovorio sam da će mi novi Luka Toni biti dovoljan. Istorija će nam reći sve“, rekao je Korvino.

Koliko su te reči bile velike govori da je Batistuta najveće ime u istoriji Fjorentine i njen najbolji strelac, dok je Luka Toni bio izuzetan u dresu „viole“. Bio je prvi strelac Serije A pre odlaska u Bajern Minhen, pa su se u Firenci nadali stvarno velikim stvarima i od mladog srpskog napadača, što se na kraju i obistinilo.

Vlahović je ove sezone postigao 17 golova u šampionatu, a kako kaže Korvino njegov talenat je odmah bio primećen.

„Znao sam da može da postane veliki igrač. Ograničiću se da kažem da sam veoma zadovoljan kako je posao obavljen i šta je doneo Fiorentini. Bio je veoma blizu Borusije Dortmund, zvali su ga Arsenal, Juventus i Atalanta… Da ga ne bih izgubio otišao sam u Beograd da mu upoznam porodicu, a potom sam ih odveo u Milano“.

Srbin je plaćen 70 miliona evra, ali Fjorentina će imati težak zadatak da nakodnadi ovakav igrački gubitak.

„Ostvarena je ekonomska dobit. Sada je potrebna zamena, ali teško će biti kao Dušan. On je vrhunski napadač“, zaključio je Korvino.

Korvino je trenutno direktor Lečea, dok je Vlahović zvanično potpisao višegodišnji ugovor sa „starom damom“ i to na svoj 22. rođendan.

BONUS VIDEO Tadić otkrio: Jedini sam igrač kom je Ajaks dao ugovor da nastavim kao trener, ovo je fakultet fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar