Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Srpski fudbaler Dušan Vlahović proglašen je najboljim fudbalerom januara u italijanskoj Seriji A.

Iz tog takmičenja su označili napadača Juventusa kao najboljeg u čitavoj ligi, dok je mesec ranije Luka Jović bio najbolji u svom timu u Milanu. Dušan je u dresu „stare dame“ tokom januara dao šest golova, imao je jednu asistenciju i sve to je uradio na četiri utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović je dobio najviše glasova navijača u anketi koja je sprovedena sa nekoliko kandidata u konkurenciji u kojoj su bili i Buonđorno iz Torina, Gudmundson iz Đenoe, Loftus-Čik iz Milana, Martinez iz Intera i Zurkovski iz Empolija.

„Dušan Vlahović je u mesecu januaru bio jednostavno savršen“, rekao je Luiđi De Siervo, izvršni direktor Serije A.

„Dao je gol na svakom od četiri meča u meseci, napadač ‘bjankonera’ je dao šest golova ukupno, pokazao je svoj repertoar snage, vazdušne igre i osećaja za gol. Vlahović je sebe potvrdio kao kompletnog napadača, sposobnog da postiže golove na sve moguće načine i pomaže Juventusovoj trci za vrh tabele“, dodao je De Siervo.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lega Serie A (@seriea)

Srpski igrač je tokom januara imao gol i asistenciju protiv Salernitane, po dva gola protiv Sasuola i Lečea, a onda još jedan gol protiv Empolija.

Svoj niz je prekinuo pre pet dana u derbiju Italije protiv Intera, gde je tim iz Milana sa 1:0 izašao kao pobednik. Ako može da bude ikakva uteha, na tom meču nije pogodio mrežu ni Lautaro Martinez.

BONUS VIDEO: Spektakularan gol Maliha Bostana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare