Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Fudbaleri Juventusa dobili su novog trenera i čoveka o kom se pričalo danima unazad.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Tijago Mota je predstavljen na Alijanc stadionu u Torinu u sredu popodne, posle višednevnog nagađanja da će zameniti Masimilijana Alegrija.

PROČITAJTE JOŠ:

Alegri je dobio otkaz u slavnom klubu, pa će fudbaleri „stare dame“, kada se vrate sa Evropskog prvenstva, videti novo lice u klubu.

Među njima su i naši Dušan Vlahović i Filip Kostić, koje bi Mota mogao da vodi do leta 2027. godine pošto je dobio ugovor na tri godine.

Mota se preporučio dobrim igrama i rezultatima sa Bolonjom, a sa 42 godine slovi za jednog od perspektivnijih trenera mlađe generacije.

Šest godina se bavi tim delom posla, bio je u mlađim kategorijama Pari Sen Žermena, Đenoi, Speciji i Bolonji, pre nego što je prešao u Juventus, ostavivši Bolonju u zoni Lige šampiona.

„Stvarno sam srećan što počinjem novo iskustvo na klupi velikog kluba kakav je Juventus. Zahvaljujem se vlasnicima i upravi kluba i uveravam sv da su moje ambicije da usrećim navijače, a da boje Juventusa uvek budu na vrhu“, rekao je Mota.

Juventus je prošlu sezonu završio na trećem mestu u Seriji A i izborio je Ligu šampiona, ali i ostao 23 boda iza lidera i šampiona Intera. Mota je Bolonju vodio do petog mesta i sa 68 bodova je obezbedio elitno takmičenje s jeseni.

BONUS VIDEO: Dečak upao na teren da se slika sa Vlahovićem, Dušan ga sačuvao od obezbeđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar