Foto:Starsportphoto

Ko će na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, čini se da je lista pravih imena nikad kraća, a da je Nemanja Vidić najradije viđen na Terazijama.

Po odlasku Slaviše Kokeze, koji je podneo ostavku na mesto prvog čoveka srpskog fudbala, tu funkciju obavljaće njegov zamenik Marko Pantelić.

Međutim, samo do izbora novog predsednika FSS, a izborni proces je nešto što traje mesecima i postoji tačno određen protokol za koji su zaduženi Izvršni odbor i Skupština FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Nemanja Vidić se u novembru prošle godine oglasio i zagolicao maštu svim ovdašnjim ljubiteljima fudbala, da bi baš on mogao da bude spasilac. Rekao je „dosta, da više ne može ovako“ i na tome suštinski stao.

Sada je pravo vreme da se legendarni defanzivac opet oglasi i istakne kandidaturu za mesto prvog čoveka FSS. Ako Vidić ipak odustane od te ideje, ko bi mogao da nasledi Kokezu?

Jedan od uglednijih sportskih radnika je svakako Zoran Laković, dugogodišnji funkcioner UEFA, trenutno direktor Nacionalnih asocijacija UEFA. Osoba je sjajne biografije, bez mrlje, pa bi bez sumnje i naš fudbal mogao da povede u pravom smeru.

Vladimir Jugović je neko ko dugo nije bio u ovdašnjem fudbalu, pa je možda sada pravi trenutak da se aktivira na tom polju. Jedan od najtrofejnijih srpskih igrača često je umeo da kritikuje FSS pitajući se kako mesta nema za trenere kao što su Veljko Paunović i Ljubinko Drulović.

Šta vi kažete, Vidić, Laković, Jugović ili neko četvrti na mestu predsednika FSS?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare