Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Otišao je Slaviša Kokeza sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije, iako je morao i ranije, ali bolje ikad nego nikad. Ostali su njegovi "pipci", a reprezentacija počinje borbe za Mundijal 2022. u "divnom" ambijentu.

I ne, Dragan Stojković Piksi nema čarobni štapić, iako je i dalje mađioničar s loptom, verovatno najveći od svih igrača na prvom okupljanju otkako je postao selektor.

Pred njim je đavolski težak posao, dočekao ga je Marko Pantelić, nekada napadač, sada zamenik predsednika FSS i prvi čovek našeg fudbala do izbora novog.

PROČITAJTE JOŠ

Licitira se imenima Zvezdana Terzića, Nemanje Vidića, pa čak i Novice Tončeva, Žarka Zečevića, Sava Miloševića, odnosno Dragana Simovića i Dragomira Lazovića što je u sferi naučne fantastike. Biće vremena za naslednika dok prođu sve izborne procedure, nego, šta je to Kokeza ostavio iza sebe?

Probuđenog pa nestalog Vidića, najregularnije prvenstvo, ligu među pet najboljih u Evropi, uređen klupski fudbal na vrhunskom nivou, trenere s manirima koji staju u zaštitu dama u ulozi sudija, uopšte nema priče o nameštanju utakmica…

Da ne pričamo o infrastrukturi za 22. vek, svi da nam pozavide.

Taman da imamo čime da se ponosimo i kažemo: „Bravo, predsedniče. Prava je šteta što ste odstupili“.

Jer, ko bi onda ulazio u svlačionicu „orlova“ na poluvremenu pa je Nemanja Matić izašao pre svih i minute proveo na centru do početka drugog dela protiv Gruzije? Ko bi skinuo kapitensku traku Branislavu Ivanoviću, ko bi smenio selektora koji odvede reprezentaciju na Svetsko prvenstvo?

Foto: Pedja Milosavljevic Starsport

Ko će sada da nam priča o renoviranim terenima, poklonjenim loptama i opremi, podignutim reflektorima, svemu onom inovativnom od čega je cela fudbalska Srbija „padala u nesvest“.

Kao, živnuli su centri širom zemlje, više se lopta ne pika po njivama u Leskovcu, Zaječaru, Zrenjaninu, Kraljevu… Imaju i travu, i lopte, i sijalice da mogu po mraku da je „teraju“

Toliko revolucionarnih poteza povukao je Kokeza da s pravom može da se kaže kako je njegov odlazak sa Terazija nenadoknadiv gubitak.

PROČITAJTE JOŠ

Jer, to je sve njegova zasluga, zar ne? Neka, predsedniče, slobodno vi svojim putem, mučeni srpski fudbal je preživeo svašta, baš svašta, a „loženje“ na isti nikad nije ugašeno.

Čekaju nas Irska, Portugal i Azerbejdžan, a Slavišu, kad je već „pušten niz vodu“…

„Kokeza je otišao ne zbog lošeg rada u sportu, a bio je katastrofalan u svim segmentima, već zbog unutrašnjeg rata između ekipa Srpske napredne stranke (SNS), za koje je sport samo stranački plen“, rekao je Dragoljub Vidačić, bivši košarkaš, sada predsednik odbora za sport Stranke slobode i pravde (SSP).

Kokeza, SNS, fudbal stranački plen? Ma, nemoguće…

Niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli“, ispali Kokeza priču o sebi u trećem licu.

Predsedniče, hvala ni za šta na mestu predsednika FSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare