Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Marko Pantelić, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, obavljaće dužnost predsednika FSS, nakon što je Slaviša Kokeza podneo ostavku, do izbora novog prvog čoveka organizacije.

„FSS obaveštava javnost da je Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika Saveza. U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsednika do izbora novog predsednika“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, na osnovu člana 46 stav 2 Statuta, zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu, nakon utakmica kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Dakle, „orlovi“ će najpre 24. marta dočekaju Irsku, tri dana kasnije ugostiće i Portugal u Beogradu, dok je za 30. mart zakazano gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu. Sve tri utakmice biće direktno prenošene ekskluzivno na TV Nova S.

Posle toga bi trebalo da se krene u proces donošenja odluka o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Vanredna sednica Skupštine, na kojoj bi trebalo da se izabere novi predsednik FSS, može da se sazove na predlog Izvršnog odbora ili Izvršni odbor to može da učini ako to zatraži jedna trećina delegata Skupštine koja broji 69 članova.

Vanrednu Skupštinu mora sazvati Izvršni odbor ili predsednik u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahteva. Skupština donosi odluke ukoliko je prisutna najmanje apsolutna većina (50 odsto +1) od ukupnog broja delegata, a odluke se donose prostom većinom prisutnih

Odluke vanredne Skupštine mogu da stupe na snagu narednog dana nakon objavljivanja u Službenom listu „Fudbal“.

Predsednik FSS bira se iz redova članova Skupštine FSS, s tim što kandidat za predsednika u trenutku kandidovanja i izbora na funkciju ne može da bude osoba koja je navršila 70 godina, piše u Statutu FSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram