Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uroš Spajić, fudbalski reprezentativac Srbije, za Nova.rs izneo je prve utiske sa prvog treninga Orlova u mandatu Dragana Stojkovića Piksija.

PROČITAJTE JOŠ

Osetila se nova energija i želja, Piksi je gladan uspeha i želi da to prenese na reprezentativce. U njegovom ritmu je radio i Kacuhito Kinoši, kondicioni trener iz Japana, jedini stranac u stručnom štabu.

Nije bilo prilika ranije za razgovore sa Piksijem do okupljanja, telefonski je Dika Stojanović kao direktor A tima bio na vezi sa Orlovima, a onda je došlo vreme za akciju u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

U medijima se već pojavila najava da će Spajić biti starter, da li će biti tako, saznaćemo u sredu protiv Iraca. Onda slede mečevi protiv Portugalaca i Azerbejdžanaca, a sva tri meča biće ekskluzivno prenošena na TV Nova S.

“Nismo se čuli ranije, utisci prvi su super, nisam čitao medije i nisam video ništa. Imam želju da igram, ali svi su jedna grupa. Nemam šta da pričam, videćemo i sve je na Piksiju, on pravi ekipu, prvih 11. Nadam se iskreno da ću biti tu, voleo bih i želeo, videćemo u sredu. I on je sam rekao da je broj utakmica takav, kalendar je tesan, sve to može da utiče na postave u tri meča, o tom, potom. Svaki meč je priča za sebe. Dika Stojanović je pričao sa mnom, mogu da kažem da sam se čuo sa njim, pitao me je za zdravlje, da li je sve u redu, da stavi do znanja da me prate. Naravno, sve ćemo sada videti dalje uživo“, rekao je za Nova.rs Spajić.

Kakav je utisak sa prvog treninga, koji je kondiciono vodio japanski stručnjak?

“Utisci su super, pozitivni, svi su vedri, za sada je sve super. Japanac kao Japanac, pozitivan, vedar, nasmejan, energičan, srčan. Nema greške. Stvarno, prve impresije su odlične. Nadam se da će sve ići u tom pravcu. Vreme će pokazati.”

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kakav utisak ostavlja Piksi na tim, kao veliko igračko ime i idol brojnih generacija?

“On je legenda, fudbalska, ostvaren u svakom smislu. Autoritet je svakom igraču, svaki pojedinac je svestan šta je i ko Piksi. Mislim da to nije bio slučaj uvek, to je super stvar i treba da se ide u tom pravcu, verujem da će energijom ‘ozračiti’ i nas, pa ćemo sve preneti na teren. Njegov dolazak je ogromna nova energija, svako je to osetio, vidi se da priča iz srca i veruje u ono što kaže. Mi imamo kvalitet i uvek je falilo ‘to nešto’, nadam se da je on ‘to nešto’ što će da nas pogura tamo gde nam je mesto”, zaključio je Spajić.

Veliki intervju sa Spajićem, o Krasnodaru, Fejnordu i dramatičnoj situaciji zbog povrede koju je „pregrmeo“, možete pročitati u utorak na našem portalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare