Reprezentativci Srbije u minifudbalu postali su prvaci Evrope, pošto su u finalu u Sarajevu pobedili selekciju Rumunije sa 11:10 posle izvođenja penala.

„Orlovi“ su na putu do finala deklasirali Francusku sa 5:0 u petak, da bi u subotu napravili senzaciju i u prvom evropskom finalu savladali petostrukog prvaka kontinenta i aktuelnog šampiona sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je do pobede došla na najdramatičniji mogući način, iako je i u finalu imala prednost gola.

Tu prednost je doneo Aleksandar Ignjić u 21. minutu, ali je Rumunija uspela da izjednači na 1:1 u 36. pogotkom Andreija Balee.

Kada je došlo do penala, reprezentativci naše zemlje su bili bolje koncentrisani u Skenderiji i na kraju su odneli pobedu, mada je Ignjić bio jedan od onih koji su promašili penal. Istakao se tokom te serije i golman Matija Šegavac, pa su „orlovi“ uzeli najsjajnije odličje.

Pre Rumunije i Francuske, put do titule su krčili u mečevima sa Gruzijom sa kojom je bilo 2:2, Portugalom koji je pobeđen sa 2:1, pa Bugarskom arhiviranom sa 1:0.

U osmini finala se isprečila Mađarska koja je razbijena sa 4:1, a u četvrtfinalu je onda došao red na Belgiju koja je „pokerom“ ispraćena sa turnira.

BONUS VIDEO: Prvenac Ben Segura za Maroko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar